2010. március 13., szombat


H1N1. Hülye svédek?

írta Giulio

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2010/03/11/svininfluensan-inte-langre/index.xml


A svéd Dagensmedicin című orvosi újság röviden foglalkozik azzal, hogy Svédországban a sertésinfluenzát kormányszinten is visszaminősítették közveszélyes (allmänfarlig) kategóriából gyakorlatilag az átlagos légúti betegség kategória szintjére. A jelentési kötelezettséget is felfüggeszteni tervezi a kormány javaslatára a parlament. A fenti cikkhez van néhány orvosi komment is, melyekben a svéd orvosok nemes egyszerűséggel idiótának titulálnak mindenkit, aki ezt valaha is komolyan vette.

"Smittspårningar? På vadå? enstaka AH1N1 milda infuenser??Resursslöseri.Men den värsta idiotismen var att inköpa dessa 10 mln Pandemrix vacc, av vilka endast 2-3 % använts. Kloka har dessutom tackat NEJ till okänd genetisk blandning....Duma DUMA svenskar.Dumaste i hela EU."

Ez diplomatikusan fordítva kb. annyit tesz, hogy "a legrosszabb idiotizmus a 10 millió vakcina beszerzése volt, aminek csak a töredékét használták fel. Az okosak ezért nemet mondtak erre a teljesen ismeretlen hatású genetikai kotyvalékra. Hülye, hülye svédek. Leghülyébbek az egész EU-ban." Hát, ennyi szerintem elég, nézzétek, hallgassátok meg, hol tart ezzel kapcsolatosan a hazai egészségügyi vezetés. Kitüntetéseket osztogatnak... Szerintem vannak, akik még a svédeknél is hülyébbek.:-)

Köszönöm SZIL-nek a linket.

***********

Ez a mostani POST egyben ismét a válaszom is arra a mocskos, erkölcstelen, és kriminális OTH ajánlatra, amit ügyvédjükön keresztül próbáltak rámerőszakolni, hogy tudniillik megúszhatom az ellenem indított etikai eljárást, amennyiben hajlandó vagyok a fentiekkel ellentétes tartalmú, a vakcinát dicsőítő, és saját magamat megtért színben feltüntető újságnyilatkozat tételére a Helyi Téma című országosan terjesztett sajtótermékben..


Az OTH/ügyvéd által javasolt szöveg a következő lett volna:


„A H1N1 vírus elleni védőoltására vonatkozóan a Heti Válasz korábbi száma tartalmazta a vakcina ellenzésére vonatkozó véleményemet. Az azóta eltelt időszak során felhalmozódott szakmai tapasztalatok alapján felülvizsgáltam korábbi álláspontomat, és ma már úgy gondolom, hogy mindenkinél, így az átlagosnál nagyobb kockázati csoportok, mint a terhes nők és a krónikus megbetegedésben szenvedők esetében is szakmailag támogatandó a védőoltás felvétele.”


Egészen elképesztő, hogy ebben az ügyben még senki nem kezdeményezett belső vizsgálatot, hiszen az OTH-ból valaki, vagy valakik, hivatalos személyként, köztisztviselőként indították ezt az etikusnak, törvényesnek semmiképpen nem nevezhető aljasságot. Úgy látszik, náluk ez nem szokatlan módszer. Senkinek nem tűnt fel.:-)





Nincsenek megjegyzések: