2010. március 12., péntek

írta Giulio

"Kedves KSZ tagok!

Február 10-én a KSZ szerződést kötött Kovácsy Zsomborral, illetve az ügyvédi irodájával a Kasszaorvosi Szervezet jogi képviseletére, az alapellátási egészségügyi szolgáltatók finanszírozási szerződéseivel, finanszírozásával, az egészségügyi feladatellátással, tevékenységvégzéssel kapcsolatos jogi tanácsadásra.

Február 17-én tárgyalásokat kezdtünk Vadász Ivánnnal, az Adótanácsadók Országos szövetségének alelnökével, hogy az új finanszírozási szerződések aláírása előtt az adó-,és számviteli törvény egészségügyi vállalkozásokra való alkalmazásának ellentmondásait feltárjuk és a szükséges módosításokat kezdeményezzzük.

Az ügyvédi tiszteletdíj 40 000 Ft/óra+Áfa. Ez nem kevés pénz. Ezért kérünk mindenkit, akinek legkisebb szándéka van az orvosok szakmai, egzisztenciális nyomorának megváltoztatására, járuljon hozzá a tagdíjak befizetésével. Ahhoz, hogy a befizetett tagdíj fedezze a kiadásainkat a feladat elvégzéséig, és a felsorolt témákban kellő súllyal vegyenek bennünket számításba, további tagokra van szükség. Egyetlen óra ügyvédi munkadíját 4 KSZ TAG EGÉSZ ÉVI TAGDÍJA FEDEZI. Havi 1000 forintot ennél sokkal haszontalanabb dolgokra is elkölt egy orvosi praxis.

Most, a választásokat megelőző időszakban komoly esélyekkel kecsegtető helyzet van, melyet bűn elszalasztani! Az ügyvéd úr szakmai tekintélye, amit előző munkája (a Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke) garantál, biztosítja a KSZ számára az általa képviselt vélemények komolyságát, melyet a szakma-, és nem szakmapolitikusok sem hagyhatnak figyelmen kívül. A legtöbb általunk kifogásolt probléma jogszabálymódosítást igényel, ezt a munkát nem lehet későbbre halasztani, ezt csak most, az új kormány megalakulása előtt lehet előterjeszteni a megfelelő helyeken. Helyzetünk sem önmagától, sem a csendes, visszafojtott zokogástól nem fog változni. Tenni kell valamit!

Szándékaink szerint a következő, mindenkit érintő témákban fogjuk a jogi segítségét kérni:
1. az új finanszírozási alapszerződés
2. az OEP ellenőrzési jogköre és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályok
3. az iparűzési (helyi adó)
4. a nem E. Alapból finanszírozott ellátások körének pontosítása, az ellátásokért fizetendő díjak és a fizetésre kötelezettek meghatározása

Ha van elképzelés,ötlet a felsorolt témákhoz, az adott pontokhoz, rövid, megoldásra váró és esetleg megoldást jelentő javaslatokat kérünk ! *


Üdvözlettel:

A Kasszaorvosi Szervezet Vezetősége"

Nincsenek megjegyzések: