2011. július 27., szerda

11-07-27 - írta Giulio

Az egészségüggyel nem csak az a baj, hogy a kormányok ezer milliárdokat vontak ki a finanszírozásból 20 év alatt. EZ közös bűn, de nem is a legfontosabb.


A HR tönkrement. A rendszerben lévők testi/lelki állapota katasztrofális. Túlterheltségük elfogadhatatlan, minden normális országban tilos szintet ütött meg.


Ezért menekülnek. Megállíthatatlanul. Külföldre, nyugdíjba, halálba.


A minisztériumi ötletelés nevetséges, az igazság az, hogy az az apparátus, amelyik húsz évvel ezelőtt betette oda a seggét, óriási mértékben felelős azért, hogy az ellátás teljes mértékben lepusztult, mindenféle szempontból. De ezek stabilak, mint a beton.


Olyan emberek "dolgoznak" ott évtizedek óta, ciklusokat átívelő nagy túlélőként, akik hihetetlenül kártékonyak, alkalmatlanok, dilettánsok. Azonban valamiért fontosabbak, mint az egész ágazat. Tőlük nem lehet megválni...A jogalkotás kritikán aluli.


A gyakorlati munka jogkövető módon lehetetlen. Mindenhol, minden létező szabályt megszegnek. Itt nem lehet rendet rakni.


Szerintem csődöt kell jelenteni, elzavarni az ingyenélő matuzsálemeket a hivatalból, és valamiféle még pislákoló, működő, túlélő üzemmódba kapcsolt új szerkezetet létrehozni, felmérni a károkat, és újra kezdeni az egészet. Ezt nem lehet megreformálni.


Mindenki hazudik, aki erre hivatkozik. Ahonnan 24-60 év közötti korú orvosok söpörnek kifelé az országból, ott óriási baj van. A blogom azért működik, mert akárhová nyúlok, minden szétesett már, bűzlik, csak a magasban maszkkal járnak, nem érzik. Vagy van annyi pénz, amennyiért szagolják.:-)


Minden áldott napra tudok valami disznóságot keríteni, erőlködés nélkül. Trágya...


És soha, senki nem cáfol meg. Mi lesz még itt...

Nincsenek megjegyzések: