2011. július 12., kedd

11-07- írta Giulio

Ki ez a barom? Mindenki tudja, hogyha a nuni körül gond van, akkor a nőgyógyászhoz azért kell elmenni, mert meg kell mutatni, stb. Mit kell ezen magyarázni? Melyik ökör találta ezt ki?

Természetesen VAN olyan ritka eset, amikor az intim tájak vizsgálata nem magától értetődő. Ezt tanítják az egyetemen, és ha valaki torokgyulladással jön, nem nyúlok a seggébe, csak nagyon komoly indikáció alapján.

De ÁLTALÁBAN? És MAGYARÁZNI? A nőgyógyásznál? Urológusnál? Proctológusnál? Esetleg emlőszűrésen? Hát nem, én kész vagyok. Véleményezze ezt az, akit nem orvosi egyetemen képeztek ki. Holnap kipakolom, azután röhögjetek...Vagy sírjatok.

A svéd orvosetika 19 pont.

Két oldal. Nem kell érteni, teljesen normális szabályok. De nem idióta, beteg agyakból, akiknek az orvoslással, a beteg ember testének vizsgálatával kapcsolatosan azonnal a szexuális deviancia ugrik be, és ezért azt hiszi, hogy a többi, normális orvos is olyan perverz állat, mint ő. Aki etikai kódexet írhat Magyarországon, 28 oldalon.

Megáll az eszem. Semmi kedvem már az egészhez. Amúgy ez csak egy kiugróan mocskos része a kódexnek, vannak még cifrák bőven. Az egész egy beteges dolog...

1 megjegyzés:

Döme írta...

Dühöngés helyett érdemesebb volna kicsit elgondolkodni, miért kerül egy ilyen passzus az etikai kódexbe. Egy nő számára a nőgyógyászati vizsgálat – különösen, ha férfi nőgyógyász végzi – rendkívül kellemetlen és fölkavaró esemény akkor is, ha nem történik semmilyen abúzus. Nem hiszem, hogy olyan megerőltető volna ezt belátni, és ennek szellemében eljárni: nagyobb empátiával, figyelemmel és gyöngédséggel, mint bármely más orvosnak, különben könnyen lehet, hogy a páciens avval az érzettel fog távozni a vizsgálatról, mintha megerőszakolták volna – függetlenül attól, hogy az orvos szándéka mi volt. Ilyenről sajnos sok nő beszámol. Az, hogy a svédeknél nem szerepel az etikai kódexben ilyen passzus. lehet, hogy csupán annyit jelent: ott ez nem probléma.