2011. július 9., szombat

11-07-09 - írta Giulio

"Szócska Mikós elmondta, ők is látják a problémát, de szerinte európai szintű rendezése van szükség, hiszen például már Nagy-Britannia sem tudja fenntartani az ellátórendszerét. Hangsúlyozta, a tárca azon dolgozik, hogy a hazai pálya szakmailag és anyagilag is vonzóbb legyen, például állásbörzét szervez, és nem egy esetben átveszi még a szakmai szervezetek néhány feladatát is, hogy gondoskodjon a kollégák itthon tartásáról."

"Az Európai Orvosszakszervezetek Szövetségének felmérése szerint a magyar orvosok dolgoznak a legtöbbet, mégis ők keresnek a legkevesebbet, így teljesen érthető, ha elhagyják az országot - mondta Claude Wetzel, a szervezet elnöke még áprilisban Budapesten. Meglepte, hogy Magyarországon egy szakorvos 12 évnyi tanulás után kevesebbet keres, mint egy átlagpolgár, s miközben az ország GDP-je az utóbbi tíz évben 15 százalékkal emelkedett, az egészségügy kasszájába mégis 18-cal kevesebb jutott."

Akkor tisztázzuk, kinek mi a feladata:

- A kormányzat feladata a pénz villantása.

- A szakmai szervezetek feladata a minőség ellenőrzése.

- A dolgozók pedig elvállalják a munkát, ha nekik tetszik.


Szócska Miklós azt gondolja, hogy az állásbörzék miatt maradnak az országban a rezidensek? Hiszen az elmúlt évben szinte havonta voltak börzék, és a fiatal orvosok nem maradnak...

Ez az állásbörzézés ismét egy kormányzati pótcselekvés.

Aki el akart helyezkedni, az el tudott helyezkedni.

Kedves újságírók, tessék csak naponta újra és újra megkérdezni, hogy mikor fogja a pénzt villantani.

Kis pénz, kis .... egészségügy



Nincsenek megjegyzések: