2011. június 14., kedd

11-06-14 - írta Giulio
MOST ÍRD ALÁ ÉS ADD TOVÁBB A KÖTELEZŐ KAMARAI TAGSÁG MEGSZÜNTETÉSE IRÁNT INDÍTOTT ALÁÍRÓÍVET!


Dr. Cser Ágnes az MSZ EDDSZ elnöke sajtótájékoztatót tartott a kötelező kamarai tagság megszüntetése iránti aláírásgyűjtési akció indításáról. A sajtótájékoztatón részt vett Beer Jánosné alelnök is.

Dr. Cser Ágnes elmondta:

Az MSZ EDDSZ felkéri a kormányt, hogy soron kívül kezdeményezze a kötelező egészségügyi kamarai tagságot előíró törvény hatálytalanítását, szüntesse meg a kötelező kamarai tagságot.

Az ágazati munkavállalók többször is sikertelenül kezdeményeztek tárgyalást az ügyben. Nem maradt más eszközük, mint hogy országos aláírásgyűjtési akciót indítsanak, ezzel jelezve a kormánynak: hamis állítás az, hogy a dolgozók kérték és kezdeményezték a kötelező kamarák helyreállítását. A Csehák Judit szocialista miniszter Reform Bizottságát vezető dr. Jávor András - jelenleg Nefmi közigazgatási államtitkár - és dr. Szócska Miklós - egészségügyi államtitkár - Csehák Judit álmát váltja valóra, aki azt nyilatkozta, hogy élete legnagyobb sikerének a 3 kötelező tagságú kamarát tartja.

Kétharmados választási felhatalmazással nem kellene hazugságokra hivatkozva szűk hatalmi érdekcsoportokat kiszolgálni a kötelező kamarai tagságba kényszerített munkavállalókkal.

A kötelező kamarai tagság nem jelent sem erkölcsi, sem anyagi elismerést, sőt anyagi veszteséget, és hátrányos megkülönböztetést a többi munkavállalóval szemben!

Angliában 5x-10x több bérért, kötelező kamarai tagság nélkül is gyógyíthatnak, ápolhatnak a magyarok közpénzén képzett orvosok és szakdolgozók.
Kinek az érdeke, kinek az üzlete a kötelező kamarai tagság?

Mi tudjuk, hogy dr. Jávor András újra indította az 1998-as - igaz két lépcsőben - egészségbiztosítás privatizációját, ehhez „féken kell tartani az ágazat munkavállalóit”.

Újságírói kérdésre elmondta továbbá, hogy a szakmai kamarát nem a dolgozók kérték. Szigorú etikai normatívákat rögzítettek, amellyel megnehezítik a munkavállalók munkáját, mivel a munkahelyi vezetők zömmel a kamarai vezetők is. A Semmelweis terv papírkosárba való, csak a klinikai ellátási szintet „ felejtették ki” értékelni, elemezni és átalakítani jelentette ki az elnök asszony egyik kérdésre. Nem csoda, hogy működik az egyetemi lobbi. A CSR, testületi felelősség a vállalat vezetésekben megbukott, amint ezt Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdász közölte 2009-ben, ezért szánalmas, hogy a Jávor-Szócska kettős az orvosok és a szakdolgozók menedzsmentbe való bevonásával akarja az ágazatot megosztani és a rejtett privatizációt végrehajtani.

ALÁÍRÁSGYŰJTŐ ÍV A CIKK VÉGÉN CSATOLMÁNYBAN TALÁLHATÓ!
- Kérlek add le az alapszervezeti vagy megyei elnöködnek az aláírt íveket 2011. június 30-ig, hogy eljuttassák az MSZ EDDSZ Országos Irodába!

Csatolmányok nevei:

Fájl letöltése (alairasgyujto.pdf)alairasgyujto.pdf

Én ritkán értek egyet Cser Ágnessel, de a kamaráról, annak kötelezővé tételéről régóta ugyanezt gondolom. Koncentrációs tábor, fasiszta célokkal.



Nincsenek megjegyzések: