2010. szeptember 24., péntek

Ma kaptam egy levelet a IX. kerületi rendőrségtől, melyben az OET ellen tett feljelentésem miatt az ügyész által elrendelt nyomozást "bűncselekmény" hiányában egy őrmester/százados elutasítja.

Az indoklás leglényege az, hogy ugyan az OET valóban elmulasztotta a közzétételt közérdekű adatok vonatkozásában, azonban később, két évvel az elkövetés, és a tényállás létrejötte után ezt miniszteri utasításra kijavították. Két éves folyamatos tényállás az nem bűncselekmény. A rendőrőrmester/százados szerint. Ezek hol végeznek jogot?

Tehát ha betörök valahová, két évig költöm a pénzt, után elfognak, lebukok, de visszafizetem, akkor nem követtem el bűncselekményt.:-)

Jó lenne, nem igaz?

A levél hosszasan és teljesen feleslegesen taglalja az OET ellenem folytatott etikai eljárásáról szóló történet részleteivel kapcsolatos anyagokat is, amiknek az ügyhöz semmi köze. Szintén hadovál valamit az OET jogállásáról, aminek szintén semmi köze a bűncselekményhez. Azt hiszem, ez az egyszerű ügy nekik túlságosan bonyolult. Majd megpanaszolom persze.

De hogy láthassátok a rendőrségi logikai színvonalat, beszkennelem a dokumentumot. Nem tudom, sírjak, vagy nevessek rajtuk. Rendőrvicc ez, de veszélyes. Pláne, hogy a dilettantizmus, a jogi szintézis képességének hiánya tagadhatatlan.

A cselekményt bűncselekménnyé nyilvánító, az egész adatkezelés alapjául szolgáló 2005. XC. Tv. említésre sem kerül a levélben a rendőrnek szerintem fogalma nincs, hogy mi az, vagy nem képes felfogni annak üzenetét. Nem képes az irányadó jogszabályt értelmezni. Ez igen nagy baj.

Az elkövetés beállása után két évvel, miniszteri utasításra megszüntetett mulasztás két évig ugyanis természetesen bűncselekmény volt.

De az aláíró százados szerint ezt jóvá tették, tehát ami volt elmúlt, borítsunk fátylat rá. A rendőrség megbocsátott az elkövetőnek.:-)))

Kérem szépen ez egy intellektuális tragédia. Olvassátok. Igazi rendőrvicc.

1 2



KOMMENT:

a levél tanulságos...

minden ittas vezetőnek küldjél egy példányt,adja oda az ügyvédnek,imádni fognak.
amikor ittasan vezetett 3,8 ezrelékkel tajtrészegen és elkapták,akkor felmerűlt az ittas vezetés...ugye biróság..IGENÁM DE MÁSNaP MÁR NEM ITTASAN VEZETETT VAGYIS MÁR HELYREÁLLT AZ ELŐIRT JOGI HELYZET IGY NEM BŰNTETHETŐ!!!




Nincsenek megjegyzések: