2010. szeptember 20., hétfő

írta Giulio

"Elnök úr! Keresztapám...

Mint azt ön is tudja, a MOK jogellenes adatkezelése, és az ön öt éve tartó következetes jövedelem-eltitkolása miatt két hónapja büntetőfeljelentést tettem a Legfőbb Ügyészségen.

Ez nyilván kellemetlen az ön pozíciójában. Megértem.

Azt azonban meglepődve hallottam, hogy zárt körben ön állítólag olyasmit mondott, hogy "számomra kellemetlen lehet a kötelező tagság visszaállítása, mert eljárás indulhat ellenem". 2010-et írunk, elnök úr. Ez nem a Szovjetunió.

Kérem cáfolja meg, hogy ön ilyesmit mondott volna. Egyrészt, ha most baja van velem, a jogállam eszközeivel máris léphet, és valós, vagy vélt sérelmeit orvosolhatja. Vagy ön ezt nem meri megtenni, és ezért arra vár, hogy ha majd kényszertag leszek, akkor a belső elhárítással végeztet ki?

Sajnos van egy rossz hírem, ami mostanában történik, az később nem tartozhat a MOK hatáskörébe, hiszen jelenleg nem az Etikai Kódex, az Alapszabály, vagy az ön elvárásait, hanem az Orvosi Rendtartás szabályait kell betartanom. Persze ezt nem érti...Nincs köztem és a MOK között jogviszony. Nem tartozom semmiféle MOK szabályozás hatálya alá.

Vádakat pedig később is lehet majd koholni, jól tudom.:-)

Szeretném, ha levelemre nyilvánosan kijelentené, hogy aki erről engem tájékoztatott, az vagy hazudik, vagy félreértett valamit az ön szavaiból.

Ha ezt nem teszi meg, olybá veszem, hogy ön egyszerűen lebukott, és hatalmi arroganciájában odáig süllyedt, hogy majd a MOK-ot, mint szervezetet óhajtja felhasználni ellenem személyes bosszúvágyának kiélésére.

Ha! elnök lesz még valaha is...hiszen alkalmatlan ilyen mentalitással...

Mindenesetre ha nem válaszol, de rabszolga koromban eljárás indul ellenem, nem tagadhatja senki, hogy az most lett eltervezve.

Szeretném, ha mindenki olvasná, hogy milyen is az úgynevezett demokratikusan működő Magyar Orvosi Kamara.

Pár hónapja Gerle alelnök úr is tett néhány botrányos és etikátlan kijelentést személyemmel kapcsolatosan, elég meggondolatlanul. Hasonlókat mondott, tehát sajnos elhiszem, hogy ez önöknél így is működhet. De akkor vállalják fel a nyilvánosság előtt is Berija módszereit.

Amennyiben ön megcáfolja a fentieket, természetesen közzéteszem.

Egy MOK által már duplán fenyegetett, MOK-on kívüli orvos."

-----------------------

Egyébként, ha mindezt összerakjuk azzal, hogy a FIDESZ restaurálni akarja a kényszertagságot, elég furcsa következtetésre juthatunk, kicsit Auschwitz szaga lesz a dolognak.

A táboron belül ugyanis nincs pofázás. Jön a kápó és lerúgja a vesédet. És ezek az orvosok kicsit sokat pofáznak mostanában. Meg kellene őket regulázni, nem igaz?

Ezért is kellene vigyázni nagyon arra, hogy ki a lagerführer...

Ha már mindenáron szögesdrót mögött kell majd tevékenykednünk.

írta Giulio

A Magyar Orvosi Kamara jelenleg mint pénznyelő, vagy félkarú rabló működik az egészségügyben. Több száz millió forint ömlik évente az elnökség kincseskamrájába. Cserébe hírlevél és reklámok érkeznek az interneten. A pénz sorsa követhetetlen.

Vélhetően következetes politikai szolgálataiért cserébe, a FIDESZ vezetése újra kötelező tagságot ígért a MOK-nak, ami gyakorlatilag egyfajta pénzjutalom a hűbéresnek. Több tag, több dézsma.

Hogy ez így ne történhessen meg, megpróbáljuk lerakni egy új, politikamentes kamara elméleti jogi alapjait, megfogalmaztuk ezzel kapcsolatos indítványainkat, és ezért fórumot indítottunk a WebDoki zárt orvosi portálon.

Úgy gondoljuk, a magyar orvosok jövője, egzisztenciája, a betegellátás hosszú távú biztonsága nem múlhat Éger István és Orbán Viktor függönyök mögött, a tagság és az orvostársadalom teljes kizárásával kötött háttér-bizniszén.

Milliók, egy miatt, emlékeztek? Nem akarjuk. Ez nem egy rabszolgapiac, ahol adják-veszik a tagokat, mint a barmot, hanem deklarált jogállam. Vagy az lesz...

Ezért az érintett, értéktelen tagság alatt senyvedő, tagdíj ügyben üldözött, vagy azzal fenyegetett orvosokat meghívom a következő fórumra:

http://webdoki.hu/listazas.php3?id=1284098299

Jól strukturált, az eddigi kézivezérlés helyett demokráciára épülő, az elnöki diktatúra lehetőségét is kizáró tervezetet dolgoztunk ki. Olvassátok el. Ha egyetértetek vele, írjátok alá. Vagy javítsatok rajta, ha van ötletetek.

írta Giulio

Azoknak az orvosoknak, akiket jelenleg a Magyar Orvosi Kamra szánalmas, etikátlan, példátlan és nemtelen eszközökkel üldöz, és pénzt akar kicsikarni tőlük, (még a munkanélküli orvosokból is), egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmét.

Jogász kollégánk észrevétele szerint a MOK jelenleg nem rendelkezik törvényesen megállapított tagdíjjal, illetve ennek mértéke sem jogszabályból, sem az Alapszabályból nem állapítható meg.

Pusztán a belépési nyilatkozatban szerepel, de ettől még nem tekinthető érvényesnek.

Az indoklást ideteszem, akinek kell használja, aki akar, az vitatkozzon vele. Ha már ilyen sosem volt mocsokba lökött minket a kamara, úszkáljunk egy kicsit benne...

"A konkrét kérdés viszont felvetett bennem egy olyan alapkérdést, ami kulcsa is lehet az ügynek. Azaz, hogy a kamarai tv. szerint: "d) az alapszabályban meghatározott módon a kamarai tagdíjat megfizeti" kitétel jelenti-e azt, hogy a tagdíjjal kapcsolatos minden kérdést, így a TAGDÍJ ÖSSZEGÉT is az Alapszabályban kell meghatározni?

Jelenleg a tagdíj összegéről, ill. a pontos összeg meghatározásának módjáról, szabályozásának helyéről egy kumma szó sincs az Alapszabályban. A MOK honlapján van egy tájékoztató, ami tartalmazza a tagdíj mértékét és a kedvezményeket.

Ráadásul a tagdíj mértékét a TESZT és nem is a KGY határozza meg, amelynek egyébként joga lenne az Alapszabály módosítására.

Magyarul, van-e egyáltalán jogszerűen meghatározott tagdíj-mérték???"

Illetve:

"Szóval, az érv lényege, hogy olyat nem mondhat a tv., hogy a legfőbb szervezeti dokumentumban kell az egyik legfontosabb kötelezettséggel kapcsolatos minden részletet szabályozni, kivéve annak mértéket. Tehát a módba ezt is bele kell érteni.

Másfelől megközelítve: a MÓD azt jelenti, hogy az Alapszabály rendelkezései alapján kellene megfizetnem a tagdíjat, de nem tudom, mert abban nincs benne az összeg.

A TESZT határozatokat, tájékoztatókat viszont nem is kell ismernem. Tehát a kamara nem követelhet semmit, mert nincs érvényes tagdíj."

A kamarai tag belépéskor, illetve tagsága idején az irányadó jogszabályban foglaltakat, illetve a magára nézve kötelezőnek elfogadott Alapszabályt kell, hogy betartsa. És csak ezt. A tagdíj mértéke viszont sem a törvényből, sem az Alapszabályból nem állapítható meg, más kötelezettsége viszont a tagoknak nincs.

Érdekes lenne. Már említettem, hogy nagyon sok kétség, aggály merült fel eddig is a tagok elleni végrehajtási furor jogalapjait illetően, nem csak bennünk, hanem bírókban is, így a tagdíj mértékének meg nem határozott volta ezekhez csatlakoztatható érvelési alap lehet.

Mindenesetre a jövő esetlegesen megújított orvosi kamarája eléggé gusztustalan alapokról fog startolni, nagy kár, hogy a politikai vezetés, főként Orbán Viktor miniszterelnök, a kötelező tagság egyik támogatója, mindenféle észlelhető erkölcsi érzék és kommentár nélkül kezeli az orvosok ellen már most folyó hajtóvadászatot. Miközben jogász.

Ez lesz a jövő?


A WebDoki zárt orvosportálon egyre érdekesebb és perzselőbb vita zajlik az új kamarai törvény, a kötelező tagság, és a geostacionaer pályáról vélhetően elszabadult jelenlegi elnök személye körül. Az orvosközösség megdöbbenve értesült arról, hogy a MOK elnöksége olyan törvénytervezetet nyújtott be a a FIDESZ néhány prominens személyéhez, amit a tagság döntő többsége nem ismer, a minisztérium pedig nem hoz nyilvánosságra. De lehet, hogy nem is ismerik.

Miután nem ismerjük a tervezet pontos tartalmát, kiemelném az egyik leggusztustalanabbnak tűnő állítólagos javaslatot abból.

Egy bennfentes közlése, ami közérdekű, mert nem csak a MOK-ról, hanem a FIDESZ-ről, a kormányról és a minisztériumról is szól, sőt, a jogállamról, és annak alapjait is döngeti.

"Először magukról a száraz tényekről, mert ugy látom , Te sem vagy informált MOK TV ügyben.

1. Semmiféle felső szintű, a törvény érdemét érintő konzultáció sorozat nem folyt és mai napig nem folyik a MOK és a NEF eü. államtitkársága között. Nincs tehát olyan tárgyalási pozíció amit a mostani, minden a szakmáját becsülettel gyakorolni akaró orvos által vállalható Nyílt Levél ronthatna.

2. Van viszont Mikola Istvánnak és még néhány fideszes képviselőnek átadott kamarai tv javaslat, mely lényegében a Molnár Lajos féle tv bővitett változata/ a bővités a kötelező tagság, valamint az erősebb, bírói utat kizáró etikai ellenőrző funkció/ , s melytől azt várja Éger István, hogy alkupozicióba kerülünk.

3. A közelmultig nem volt jele annak, hogy egy rossz alku köttetett a kormány és a MOK közt. Mostanra viszont egy nagyon koncepciózusan "gatyába rázó" szándék kezd körvonalazódni, mely teljesen szinkronban van más területeken is jelentkező kézi vezérléses szándékokkal.

Ezt a szituációt felismerve a legutóbbi elnökségi ülésen már elmondtam, hogy ha továbbra is néma marad a MOK az egészségügy teljes szétesési folyamatait látva /tehát sokkal többről volt szó mint MOK tv../, s a rossz változtatási irányokat egyszersmind észlelve az történelmi hiba lenne, ugyanúgy ahogy a kórház priv tv 2003 júniusi elsikkasztása idején.
Mintha ismételné magát a történelem..."

Annyit elárulhatok, hogy erre az árulásnak is felfogható elnökségi lépéssorozatra meglehetősen kemény megnyilvánulásokkal reagáltak a kollégák, ugyanis ezek szerint a fejünk felett, kupec módjára alkudozik rólunk, a jövőnkről gyakorlatilag egy ember, néhány szabadúszó FIDESZ cápával. Feltételezve, hogy a hírcsomag igaz. Azonban mindezt olyan ember állítja, aki talán egyedül hiteles jelenleg a MOK elnökségében.

Tudni kell, hogy a MOK elnökség többsége olyan kiváló tagokból áll, akik mindent megszavaznak, amit Éger István elhatároz. Áldemokrácia van...

A bírói út kizárásával történő etikai ítélkezés terve pedig már nagyon súlyos diagnózist sejtet.

Egyrészt az elnök, elnökség részéről, ha ilyesmire vágyódik, másrészt a kormány részéről, ha ilyen ajánlatot tévő személlyel egyáltalán szóba áll. A MOK etikai gyakorlata óvódás szinten mozog, annyi hibával, hogy a bíróságok nem győzték/győzik visszadobni az ügyeket a totál dilettantizmus miatti eljárásjogi hibák okán. Ha innen kiemelik a professzionális jogállami kontroll, a jogorvoslat lehetőségét, akkor Csák Máté uralma jön vissza a kamarán belül. Erre is céloztam nyílt levelemben, ahol már felmerült, hogy a kötelező tagság visszaerőszakolása után tárt karokkal várnak egy etikai eljárásba. Tehát ezért. Ez a terv. Aki tag, azzal majd elbánik a MOK. Vagy, ha haver, akkor az etikai bizottság kimossa a xarból, és nincs bírói út. Tehát az esetlegesen panaszos beteg sem tud tovább lépni. Ártatlanokat lehet elkefélni, bűnösöket megmenteni. Ez lenne Éger szerint a MOK álom?

Talán meg kellene nyugtatni minket. Valakinek. Aki szavahihető.

Éger István élőben lesz firtatható a portálon szeptember 28-án, és gyűlnek a kérdések számára. Eléggé..khmmm, kellemetlen kérdések is. Persze csak ha ezek után el merészel jönni. Az a baj, hogy a mostani információk után már nem nagyon fogunk hinni neki.

Ha valóban úgy zajlanak a dolgok az elnökségben, ahogyan kollégánk ezt leírta, akkor a rabszolgapiacon vagyunk, és nem egy jogállamban.

Szeretnénk látni a MOK-féle törvénytervezetet, egyrészt demokratikus jogaink okán, másrészt azért, hogy mi is ítélkezhessünk az elnök személyével kapcsolatosan, ha abban valóban ilyen ökörségek vannak megfogalmazva.

Másrészt korrekt és jogszerű alternatív ajánlatunk van. És akkor partnerek lehetünk partizánok helyett.

Paprikás a hangulat, ahogyan mondani szokták. Regisztrált orvosok, kémek és újságírók direktben követhetik a polémiát ITT.

írta Giulio

Írtam egy levelet Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, egyszerűen megismételve abban Éger István ellenem irányuló, a jövőre vonatkozóan megelőlegezett burkolt fenyegetését. Hát, ő már csak ilyenné vált...

És bemutatva ennek lehetséges összefüggését a MOK ellen tett büntetőfeljelentésemmel. Csak tájékoztatási céllal, nem kértem semmit. Orbán Viktor azonban jogász, ebből pontosan tudni fogja, miről van szó. Látta A TANÚ című filmet is. Illetve megemlítettem még, hogy szerintem nincs értelme visszaállítani a kötelező tagságot, de ezt is csak mint magánvéleményt, és nem vitaalapot.

Néha úgy érzem, hogy a tanácsadói félrevezetik őt...

Ja, most jut eszembe, a Legfőbb Ügyészségre is elküldtem, illusztrációként...

Ki szót emel, az bújhatik.:-)

Nincsenek megjegyzések: