2010. szeptember 15., szerda

írta Giulio

Ez a mai hazai gyakorlat, a magyar állampolgár gondol egyet és mindenféle előzetes egyeztetés nélkül, postai ügyei intézése közben ráveti magát a háziorvosi rendszerre, mert mondjuk "kapar a torka". Meg "erre jártam doktor úr, gondoltam benézek, MERT MÁR RÉGEN LÁTTAM A DOKTOR URAT."

Vagyis úri kedve úgy diktálta, hogy ingyen időt raboljon a szolgáltatótól. Amit jelenleg havi 200 forint átalány ellenében akár havonta 25x is megtehet. És nem lehet elzavarni!

Nem vicc, ilyen szövegekkel is jönnek néhányan.

Nem beszélve a "folyik a gyerek orra" című történetről, ami egyébként ősztől-tavaszig folyamatos, de aggódó anyukának az EüTv. alapján jár ilyenkor is a teljes körű fizikális betegvizsgálat, miszerint az ördögrossz, láztalan gyereknek valóban nincs tüdőgyulladása.

És ha holnap újra behozza, akkor megint jár ugyanez. Ez a hülyék paradicsoma...

Ez persze így egy működésképtelen rendszer, egyszerűen nincs rá kapacitás, olvassátok el, hogy Svédországban dolgozó pszichiáter/neurológus kolléganőnk férje súlyos mozgásszervi tünetekkel mit küzd azért, hogy gyógyírt találhasson. Hogy egyáltalán foglalkozzon vele valaki!

Az egyébként nagyon jó minőségű svéd rendszer ugyanis könyörtelenül megszűri a sürgős eseteket, keményen kizárva az itthon állampolgári jogon járó felesleges orvos-csesztetés eseteit.

És persze ott is becsúsznak hibák, csak emiatt senki nem rohan azonnal ügyvédhez perelni. Na, nem ragozom, itt a sztori:

http://psycho.blog.hu/2010/09/14/tobb_onallosagot_kerem

Lehet kommentelni...

Nincsenek megjegyzések: