2010. szeptember 29., szerda

írta Giulio

A MOK elnöke rendesen leszerepelt tegnap a WebDoki portálon tartott élőfórumon.

Kiderült hogy szinte senki nem lelkesedik azért, amit a MOK előad, és azért az újfajta kötelező kamaráért sem, aminek jelenlegi legvalószínűbb célja Éger Istvánnak, (áldassék a neve,) az ő drága családjának és érdemeiken felül jól fizetett kegyenceinek az eltartása a legfontosabb, a megemelt taglétszám következtében összeharácsolható plusz pénzekből. Ugye mire jó a kötelező tagság?

Persze biztosan megígérték neki a FIDESZ vezetői, megértem én, hűséges csatlósként ugatott évekig, csak baromira kilóg a lóláb. Ehhez képest tegnap este elég hamar lelépett, mert senki nem szerette.:-)

Meg mondott is elég sok gagyi dolgot, (elmentettem), úgyhogy inkább majd a minisztériumot kell kérdezni sok mindenről, de nem a MOK, hanem a Kasszaorvosi Szervezet keretein belül.

Na az nem egy kapzsi maffia, az nem pénzbehajtásra szakosodott intézmény, hanem kőkemény, valódi érdekvédő csapat. Nem véletlenül ijedt meg a MOK elnöke már akkor, amikor megalakult. Ugyanis, ellentétben a MOK-kal, a KSZ működik, és érdeket véd. Eredményesen. És persze felmerül a kérdés, hogyha NEKEM már van egy működő, olcsó és hatékony önkéntes érdekvédő szervezetem, akkor vajon nekem van-e szükségem a Magyar Orvosi Kamarára, vagy egyszerűen csak a Kamarának az én pénzemre?

Hát ezért ideges az elnök, és ezért nem is kellett senkinek a tegnap esti duma. Tanulságos a dolog.

Felülről szervezett érdekvédelem nincs, ezt Orbán is tudja nagyon jól. És mi is tudjuk, hogy tudja. Az a szocialista szakszervezet volt. Inkább a cigánybűnözéssel kellene foglalkozni...nincs sok időnk. Pintér megmondta.

Nincsenek megjegyzések: