2010. április 5., hétfő



Kedves Kolléganők és Kollégák!

35 éves folyamatos munkaviszony áll mögöttem. A ............megye gyermekpszichiáter főorvosa vagyok. Végveszélybe kerültem. Nagyon szépen kérlek Benneteket, segítsetek!

Közvetlenül Húsvét után ki kell ürítenem és el kell hagynom családommal önkormányzati bérlakásomat- Bírósági végzést hoztak, a fellebbezésemet elutasították, 18 000 forint perköltséget kell 5 napon belül kifizetnem- a következők miatt:

Tavaly áprilisban záródott el artériám mindkét alsó végtagomban combtőtől, jobb lábamban térdig, bal lábamban combközépig. A jobb oldali hirtelen, ez azóta hideg, zsibbad és minden lépésnél rettenetesen fáj, alig tudok járni. Bal oldali fokozatosan záródhatott el, nem is tudtam róla, nem fáj, csak gyengébb a lábam, fokozatosan kialakult a mellékkeringés az elzáródott ér mellett. Azt mondták meg kell műteni műérrel mindkettőt. Előbb a jobb lábamat, majd egy évre rá a balt. Hallottam a Nashwan értágító kezelésről, egy kúra húsz alkalom, 80 000 forint, elmentem ősszel. Javult tőle, kicsivel többet tudtam járni azután, valamennyivel csökkent a fájdalom. Sajnos azóta nem tudtam igénybe venni további kezeléseket, melyektől esetleg elkerülhető lenne a nagy műtét.

Táppénzre sem tudok elmenni, mert a fizetésem rámegy az önfenntartásra így is. Az anyagi gondok és a betegségem ( diabéteszes is vagyok pár éve ), a kilátástalanság miatt súlyos szorongásban szenvedek és depresszióba estem.

Így dolgozom továbbra is, látom el egymagam főorvosi feladataimat (négy orvos helyett létszámleépítés miatt) a megyében egyre nehezebben, már-már alig elviselhetetlen számomra; esetleges kiesésem a munkából (a hiányszakma miatt) a pszichiátriai beteg gyermekek és serdülők teljes ellátatlansága állna elő. Régebben volt egy-egy maszek páciensem, mára már nem bírom erővel gondjaim és betegségem miatt.

Korán özvegyen maradtam, egyedül neveltem fel három, most már felnőtt, egyetemet végzett gyermekemet, a legidősebb fiamnak van állása. Három éve élek együtt élettársammal, ......... Annával, ő óvodapedagógus és rajztanár. Pár évvel ezelőtt a pedagógusok létszámleépítése miatt megszűnt közalkalmazotti tanári állása és banki tartozásait nem tudta tovább fizetni. Ezért én is vettem fel hiteleket, mely által adósságcsapdába kerültünk és mára kétségbeejtő, kilátástalan helyzetbe. Ötmillió forintot meghaladó személyi kölcsön és közüzemi számla tartozásunk van.

Bírósági végzést hoztak lakásunk kiürítéséről, a fűtésszezon végétől nincs hol laknunk! A fizetésemet le fogják tiltani a köztartozások miatt, nem lesz miből élnünk.
Hátralékaink részleteinek fizetése nem fér bele tárgyhavi számláink mellé ezért a büntetőkamatokkal, mintegy lavina a tartozás hónapról hónapra nagyobbra duzzad mindaddig, amíg a teljes tartozást le nem rendezzük és élettársamnak nem sikerül elhelyezkednie valahol. Két évvel ezelőtt megalapította a Mályvaligeti Műhelyt - http://www.malyvaligetimuhely.eu/ . A Műhelyben 2-18 éves korú gyerekek, illetve fiatalok készségeinek fejlesztése, érzelmi támogatása történik művészetpedagógusok által, koordinált csoportos és egyéni foglalkoztatás keretében, a művészetek segítségével. A Műhely működése február óta szünetel, mert a romló anyagi helyzetbe került családok már nem tudták a tandíjat megfizetni; anyagi forrásokra lenne szükség, melyből a bérleti díjat, a rezsit, az anyag- és eszköz költséget fedezni tudják és ennek vonzatában a tandíjat csökkenteni.

Fizetésem 200.000 forint nettó, ebből élünk öten, három gyerekünk ( 9, 13, 18 évesek ) van. Ez az összeg a havi megélhetésre elég, tárgyhavi számláinkat és a tartozások, kölcsönök részleteit akkor tudnánk fizetni, ha a havi részleteket visszaállítanák büntetőkamatok nélküli alacsonyabb alapdíjakra. Normális esetben a havi kiadásaink a következőek lennének:

Lakbér: 16.000
Távhő: 20.000-40.000
Villany: 8.000
Víz: 6.000
Gáz-negyedévente: 7.000
Internet-tévé: 10.000
Bankok, amíg egy összegben vissza nem fizetjük a fennálló hiteleket:
100.000/hó

Hétről hétre növekvő tartozásaink, melyektől segítség nélkül, saját erőnkből nem tudunk megszabadulni már két éve és miattuk bérlakásunk kiürítésre kerül, életünk, a gyerekek élete, munkásságunk lehetetlen helyzetbe kerül:

LAKBÉR : 400.000 Ft.
TÁVHŐ: 600.000 Ft.
VILLANY: 100.000 Ft.
VÍZ : 200.000 Ft.
GÁZ : 50.000 Ft.
BANKHITEL 1. - személyi kölcsön 9.000,00 CHF
BANKHITEL 2. - hitelkártya rendező kölcsön 650.000 Ft.
BANKHITEL 4. - személyi kölcsön 68.000 Ft.
BANKHITEL 5. - áruhitelvásárlási kölcsön 180.000 Ft.
BANKHITEL 6. - hitelkártya tartozás 700.000 Ft.
BANKHITEL 7. - hitelkártya 300.000 Ft.
INTERNET-TÉVÉ : 20.000 Ft.
TELEFON : 100.000 Ft.
APEH ADÓ : 500.000 Ft.

BARÁTI, ROKONI KÖLCSÖNÖK: Egymillió, melyekkel a lyukakat tömködtük két éve, de az alapadósság csak egyre gomolygott tovább magára szedve a kamatokat és nem találunk megoldást, honnan jussunk akkora összeghez, hogy az összes banki tartozást visszaadjuk egy összegben.

15 éves autómat el kellett adnom. Most buszozok és gyalogolok fájós lábammal, másodállásomat is hiányosan tudom ellátni autó nélkül, onnan 60 000 forint folyt be havonta, három hónapja az APEH tartozásomat próbálom ezzel lefaragni, a pénzt a Bt.-ben marad, de már nem hatvanezer/hó, mert nem tudok hetente kijárni. A szóban forgó lakás a végletekig lelakott, lepusztult, minden tönkrement, meghibásodott benne, még zár sincs az ajtónkon.

Nincs segítség számomra, számunkra. Senki sem tud egymaga annyi pénzt nélkülözni, hogy egy összegben megadjuk a lakbértartozást és a közüzemi tartozásainkat, melyek lerendezése a feltétele a kilakoltatási per megszűntének és a szolgáltatásokból történő kivonás leállításának, azaz a normál havi díjak visszaállításának.

Senki sem tud annyi pénzt nélkülözni, hogy hiteleinket egy összegben visszaadjuk a bankoknak és megszabaduljunk a megemelkedett kamatú havi sok részlettől. Senki sincs, ki értágító kezeléseimet fizetné, majd ha mégis szükséges a műtét, kipótolja két havi táppénzemet, hogy nyugodtan vonuljak be az operációra és a testi, lelki rehabilitációra. Senki sincs, kinek lenne egy felesleges autója kölcsönbe, ki zárat venne az ajtónkra, ki élettársam műhelyét támogatná, hogy ő is pénzt tudjon termelni a megélhetéshez........

Végső, utolsó kétségbeesett kiáltás ez a kérés Hozzátok, Kolléganőkhöz és Kollégákhoz, utolsó remény. Sem az Önkormányzat, sem a munkahelyem nem tud segíteni rajtam.

Kérlek, ne haragudjatok, hogy mindezt Rátok zúdítottam! Végtelenül hálás lennék, ha megmentenétek. Támogatóim listáját közzétenném hivatalosan. Sikeres műtét és rehabilitáció után meghívnálak Benneteket egy kellemes közös délutánra, estére. Üdvözlettel,

........................

Nincsenek megjegyzések: