2008. szeptember 20., szombat

AZ OTTHONSZÜLÉS






Üdvözöljük!
Kérjük, használja a menüpontokat!

Egyes menüpontoknál lehet, hogy régi honlapunk megfelelő menüpontjánál bővebb információt talál. A régi honlap elérhető az Archívum menüponton át.

tovább >>



ELHATÁROLÓDÁS
A félreértések tisztázása céljából ezennel közhírre tesszük, hogy sem az Alternatal Alapítványnak, sem pedig a Napvilág Születésháznak semmi köze a "Közösség a Születés Méltóságáért"-hoz, és soha nem is volt. Éppígy elhatárolódtunk mindig a Születés Egyházától is.
tovább >>



Köszönet a támogatóknak
Alternatal Alapítvány a háborítatlan szülésért, születésért

Köszönjük mindenkinek, aki adója 1%-ával segítette, segíti munkánkat!
Reklámkampányt nem folytatunk az 1%-okért, így az összeg nem szokott túl magas lenni, de annál értékesebb nekünk. Érezzük, hogy akik adják, eddigi tevékenységünkkel, eredményeinkkel elégedettek és azt szeretnék, ha folytatnánk. Igyekszünk helytállni.


tovább >>



Veszteségeink földolgozása

Azok számára tartjuk a csoportot, akik elvesztették gyermeküket vagy magzatukat. Föltételezhető ugyanis, hogy a veszteség egy következő várandósságra, szülésre vagy a gyerekkel való kapcsolatra közvetlen, vagy akár csak közvetett hatással van. Nemcsak azokat várjuk, akik koraszülött vagy érett magzatukat vagy idősebb gyermeküket veszítették el, hanem kifejezetten javasoljuk azoknak is, akiknek művi vagy spontán abortuszuk volt.


tovább >>



Testvérek
"Egymásnak létrafokai lehettünk volna, én jó testvérem, aki voltál..."

Test. Vér. Testvér. Örömteli bizonyosság, intenzív érzelmek, olykor sorscsapásnak tűnő valóság, olykor betöltetlen hiány, élethosszig tartó kapcsolat, hisz túlér a szülőkkel megélhető időn is. Sokféleképpen meghatározó élmény. Vajon miért oly ellentmondásos? Hogyan befolyásolják ezek a gyerekkori kapcsolatok vagy hiányok az életünket?


tovább >>



Sheila Kitzinger Magyarországon
2008. április 5-7.



Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő

gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetéből való fölszabadításának első lépéseként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, fölmérve az otthonszülés körül mostanra kialakult helyzet fontosságát, az Otthonszülés napja és a Harmadik pelenkás akció alkalmából ismét Magyarországra látogat.


tovább >>



Harmadik pelenkás aició
2008. április 7.

Tálcán kínálják a szülés körül dolgozó szakembereknek szép, vasalt textilpelenkán Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? című könyvét reggel 9-kor a háborítatlan szülésért tevékenykedő szülők delegációi. Országszerte az összes klinika vezetőségén, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezetőjén, az Egészségügyi Bizottságon, a vezető védőnőn és a vezető szülésznőn át nyújtják a megoldás kulcsát: a szülés körüli problémák valódi megértésének lehetőségét.

tovább >>



Otthon született gyerekek VII. találkozója
2008. április 6-án 11-től 14 00-ig

Azokat is várjuk szeretettel, akik bármilyen okból nem szültek otthon, de kapcsolatban voltak velünk. Az otthon született gyerekek nem otthon született szülei és testvérei is hozzánk tartoznak!
A helyszín az eredetileg tervezetthez képest változott, de ahhoz közel van, ugyanúgy kell odamenni.


tovább >>



Hogyan manipulál és ki?
Kinek az érdeke ez?

2008. február 2-án kb. 17 30-kor az Alma utcából - helyes döntés alapján - munkatársaink mentővel beszállíttattak egy kisbabát a János Kórház újszülötteket ellátó intenzív osztályára, mert átmeneti légzési nehézségei voltak, majd az anyát is a kisbaba közelébe akarták vitetni. Hívták is az OMSZ-ot. Volt egy kis sérülés is a gáton. Mialatt jött a mentő, levált a lepény, a szokásosnál valamivel több vérzés miatt bekötöttek egy infúziót, így várták a mentőt - mindenki jó állapotban van, a babának már egy óra múlva nem volt semmi baja. Az anya is jól van, összevarrták a gátját (amit a születésházban is el lehetett volna látni, ha a kisbaba ott maradhatott volna), ennyi történt vele. 20 h 25-kor már 9 helyen adták le a következő szöveget - HírTv, Hírszerző, Híradó, RtlKlub.hu stb.:
tovább >>



Szülők a Szabad Szülésért Társaság
Szülők a Szabad Szülésért Társaság
tovább >>



Mi van most az otthonszülés körül?
Linkgyűjtemény 2007. április 7-től napjainkig

Az itt elhelyezett dokumentumok azt a célt szolgálják, hogy akit érdekel, hitelesen tudjon tájékozódni a különböző anyagok között. Időrendben legalul található az otthonszülés szabályozásának aktív, 2008-ban is zajló kezdeményezését, amely az ellenkező híresztelések ellenére nem 2007. őszére, hanem 2007. április 7-re tehető. Az otthonszülés létjogosultságának elfogadtatásáért és szabályozásáért az Alternatal Alapítvány nem 2007. őszétől, hanem az 1990-es évek elejétől tett lépéseket.

tovább >>



Azt hiszem, nekem ez nem jó így...
Egy várandós, 2007. december 11.

De szerinted (a fenti kisregény alapján) elsülhet jól, ha kórházba megyek? Nem lehet/érdemes megpróbálni mégis végig itthon, ha minden rendben?
És mi van, ha mikor mennem kéne, azt mondom, hogy nem megyek? Tudom, hogy ronda kérdés, és azt is, hogy nem lenne tisztességes; nem eltervezett dologról van szó, csak eszembe jutott, hogy mi van, ha egy vajúdó-szülő megmakacsolja magát, mint egy csacsi?
És mi van, ha azt mondom, hogy nem jó nekem úgy, ahogy javasoltad? El sem jöttök? Egyedül maradok otthon a császárommal együtt?


tovább >>



Kórházi szülésem története
A szülésem kálváriája már akkor elkezdődött, amikor a sajtóban napvilágot látott elferdített igazságok hatására ellehetetlenítették Magyarországon az otthonszülés lehetőségét. Én ezt a lehetőséget tartottam a magam számára és a kisbabám számára is a legmegfelelőbbnek, de a szülés várható időpontjához közel csattant ki a botrány, aminek hatására minden reményem szertefoszlott, hogy úgy szülhessem meg a kisbabámat, ahogy szeretném. Mások döntötték el helyettem, hogy hol jó nekem.
tovább >>



Leszek még várandós?
Az "Azt hiszem, nekem ez nem jó így" kapcsán

Csak hogy a fejem kitisztuljon, mert ugyanazok a kérdések zakatolnak a fejemben, mint annak a „névtelen” várandósnak. Csak épp most nem vagyok várandós. Lehetek meg valaha? Vagy már tényleg csak arra van esélyem, hogy „levezetik” a szülésem? Vagy egyedül, nélkületek, itthon?

tovább >>



Az Egészségügyi Minisztérium javaslatához
az otthonszülés szabályozásával kapcsolatban

Szakmai anyagok, fölvetések
2007. november 30.
tovább >>



Nincsenek megjegyzések: