2010. február 21., vasárnap



10-02-22 - írta Giulio

A jelenlegi egészségpolitikai trendekből az a következtetés vonható le, hogy a szétvert egészségügy kézben tartására az állam nem a pénzügyi motivációt, hanem a büntetési jogkörrel rendelkező szervezetek bővítését választotta. Agyonverni egyszerűbb, mint etetni, gondolták...... Ez természetesen nem maradhat megfelelő válaszlépés nélkül. A Kasszaorvosi Szervezet, amely jelenleg a vállalkozó háziorvosok egyetlen bejegyzett hivatalos érdekvédelmi szervezete, a következő körlevelet juttatta el hozzám is:

Kedves KSZ tagok!

Február 10-én a KSZ szerződést kötött Kovácsy Zsomborral, illetve az ügyvédi irodájával a Kasszaorvosi Szervezet jogi képviseletére, az alapellátási egészségügyi szolgáltatók finanszírozási szerződéseivel, finanszírozásával, az egészségügyi feladatellátással, a tevékenység végzésével kapcsolatos jogi tanácsadásra.

Február 17-én tárgyalásokat kezdtünk Vadász Ivánnal, az Adótanácsadók Országos szövetségének alelnökével, hogy az új finanszírozási szerződések aláírása előtt az adó-,és számviteli törvény egészségügyi vállalkozásokra való alkalmazásának ellentmondásait feltárjuk és a szükséges módosításokat kezdeményezzük. Ezért kérünk mindenkit, akinek a legkisebb szándéka van az orvosok szakmai, egzisztenciális nyomorának megváltoztatására, járuljon hozzá a tagdíjak befizetésével. Ahhoz, hogy a befizetett tagdíj fedezze a kiadásainkat a feladat elvégzéséig, és a felsorolt témákban kellő súllyal vegyenek bennünket számításba, további tagokra van szükség.Havi 1000 forintot ennél sokkal haszontalanabb dolgokra is elkölt egy orvosi praxis.

Most, a választásokat megelőző időszakban komoly esélyekkel kecsegtető helyzet van, melyet bűn elszalasztani!Az ügyvéd úr szakmai tekintélye, amit előző munkája (a Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke) garantál, biztosítja a KSZ számára az általa képviselt vélemények komolyságát, melyet a szakma-, és nem szakmapolitikusok sem hagyhatnak figyelmen kívül. A legtöbb általunk kifogásolt probléma jogszabálymódosítást igényel, ezt a munkát nem lehet későbbre halasztani, ezt csak most, az új kormány megalakulása előtt lehet előterjeszteni a megfelelő helyeken.Helyzetünk sem önmagától, sem a csendes, visszafojtott zokogástól nem fog változni. Tenni kell valamit! Szándékaink szerint a következő, mindenkit érintő témákban fogjuk a jogi segítséget kérni:

1. az új finanszírozási alapszerződés
2. az OEP ellenőrzési jogköre és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályok
3. az iparűzési (helyi adó)
4. a nem E. Alapból finanszírozott ellátások körének pontosítása, az ellátásokért fizetendő díjak és a fizetésre kötelezettek meghatározása

Az elgondolások, ötletek, javaslatok válaszlevélben a vezetőséghez érkeznek, valamennyi tag és vezető részére szervezeten belül mindenkivel közös konzultációs lehetőséget kínál a kasszaorvosi.szervezet@lev-lista.hu levelezési cím.

--------------------------------------------------------------------------------

Eddig a levél, kivonatolva. Feleim, aki még most sem vette észre, az utolsó óra van, az utolsó gyertya ég. Tömeges belépésre, összefogásra van szükség. Nagy tömegrendezvények, ordítozás, miniszteri becsületszó eddig semmit nem ért, eredményt nem hozott. Ha most nem tudjuk kiharcolni itthoni megélhetésünk alapjait, választhatunk a koldusbot, vagy a vándorbot között.

Csak a precíz, kőkemény jogi képviselet, és a jogszabályban, vagy szerződésben foglalt jogok és kötelezettségek érvényesíthetőek egy jogállamban. Lépjetek be a KSZ-be. Minél többen. Nem kell utazni. Nem kell hőbörögni. Távmenedzseléssel megoldható minden adott szituáció, tényállás elemzése. Brain-storming jöhet létre, de aki nem akarja, annak elég a nevetségesen alacsony havi tagdíj befizetése.
Mindenki fizessen tagdíjat.:-)

God bless You!


Nincsenek megjegyzések: