2010. február 5., péntek


Közlemény

A Nemzeti Orvosi Szolidaritási Alapítvány megdöbbenéssel hallotta az elmúlt napokban a miniszterelnöki posztra áhitozó politikus szájából a magyar orvosokat becsmérlő, antihumánus, primitív fejtegetést.

Felszólítjuk a jövendő és jelenlegi politikusokat, tartózkodjanak minden olyan megjegyzéstől, ami alkalmas arra, hogy a betegségétől amúgy is meggyötört és szorongó állampolgároktól elvegye a reményt, a gyógyulás lehetőségébe vetett hitet. A hit és a bizalom évezredek óta a gyógyulás alapfeltétele, ez a XXI. században, Magyarországon is érvényes.

Különösen ne engedje meg magának ezt egy olyan személy, aki sok társával együtt tevőlegesen is részt vállalt a magyar egészségügy közel afrikai színvonalra süllyesztésében. Azzal, hogy megvonták a betegek ellátására szolgáló eszközök, gyógyszerek beszerzéséhez szükséges források nagy részét, a működésképtelenség határára taszították az ellátórendszert. Ezt az ellátórendszert ma már csak a benne dolgozók áldozatos tevékenysége tartja fenn.

Az a fiatalember, aki pillanatnyi vélt előnyök megszerzése érdekében hajlandó saját apját is - lévén Ő is orvos - sommás ítéletével gyalázni, nem érdemel bizalmat.



A Nemzeti Orvosi Szolidaritási Alapítvány
Kuratóriuma

Nincsenek megjegyzések: