2010. augusztus 27., péntek

10-08-27 - írta Giulio

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc. yſa pur eſ chomuv uogmuc.

Nem látjátok. ...Én is csak mostanában kezdem felismerni, hogy a sok duma miatt hajlamos vagyok azt hinni, hogy nem teljes értékű, jogokkal bíró magyar állampolgár vagyok, hanem pusztán jogfosztott, rabszolgaként, ingyen is dolgoztatható bányaló, vagyis orvos, akibe mindenki belerúghat, a sajtó szidalmazhatja, a kormány fenyegetheti, stb.

Meg kell látnunk a jogainkat, és érvényesítenünk kell azokat. Ilyenkor ki kell kapcsolni orvosi mivoltunkat, mert azzal kábítanak minket állandóan, hogy nekünk kötelességünk megdögleni a közért. Miközben a köz ezt valóban el is várja tőlünk, és azt is elvárja, hogy MI NE ÉLJÜNK az állampolgári jogainkkal. Például a jövedelemhez, vagy a pihenéshez való jogainkkal.

Mondjunk le azokról önként. Egy jogállamban.

A dolog titka az elmélkedés és a megvilágosodás, mert abban a pillanatban, amint egy orvos rádöbben arra, hogy ő nem pária, és ugyanazok a jogok illetik meg a saját hazájában, mint bármelyik agyonvédett cigánybűnözőt, nos abban a pillanatban el lehet kezdeni használni a magyar jogrendszer adta számos lehetőséget a jogok érvényesítése érdekében.

Én például tegnap úgy döntöttem, hogy fog a tököm tovább vitatkozni az ÁNTSZ-szel, vagy a minisztériummal. Mint állampolgár, jogaiban sértett állampolgár panaszt teszek az önkormányzatnál, az ÁNTSZ-nél, a minisztériumnál, és elvégeztetem velük a munkát, mert ez nekik kutyakötelességük. Csak nincsenek hozzászokva. Ők a LAKOSSÁGI panaszhoz vannak szokva, az orvos meg nem az...Vagy mégis?

És vélhetően nem azt a cinikus negligenciát kapja egy ügyintézéssel foglalatoskodó önkormányzat, mint egy egyedül szélmalomharcot vívó orvos. Érdekes teszt lesz ez, különösen azért, mert egyelőre az illetékes önkormányzat is levegő után kapkod.

Ők ugyanis -ez az általános nézet- nem azért vannak, hogy az orvosok jogait érvényesítsék, jogsérelmeiket orvosolják, mert az orvost nem tekintik lakosnak, állampolgárnak. Az orvos az, akit fenyegetni kell, letiporni kell, nem kell megfizetni, akit ki lehet rúgni CSAK. Pedig az orvos állampolgár.

Orvosként csak kötelezettségeink vannak. Állampolgárként viszont jogaink is.

Az orvos állampolgár. Állampolgár. Azoc uogmuc.

Ébresztő.

Nincsenek megjegyzések: