2011. október 27., csütörtök

11-10-08 - írta Giulio

Dagens Nyheter, 2011. szeptember 7.

Kifizették az első 50 ezer koronás egyszeri kártérítést azoknak a svéd családoknak, akiknek a gyermeke az influenza elleni úgynevezett "védőoltás" megkapása után narkolepszia tüneteit mutatják. A Narkolepsziások Egyesülete ezt kevesli, szerintem igazuk van.

A svéd "Gyógyszerészeti Intézet" jelenleg 118 ilyen esetet tart nyilván. Ez az összeg azonban csak a kórházi kezelés, a gyógyszerek és a felmerült szükséges utazások költségeit fedezi, és ezért családonként értelemszerűen változik.

A svéd hatóságok dolgoznak azon, hogy a további kompenzációt milyen módszerekkel lehetne megvalósítani, hiszen ezek a fiatalok, illetve gyerekek vélhetően életük végéig, de legalábbis évekig nyögni fogják az állam hülyeségének következményeit.(Ezt én mondom.)

Valószínűleg hosszú procedúra után egyfajta életjáradék, vagy egyszeri nagyobb összeg megállapítása lesz majd a megoldás, ami persze toll a kalapon. A baj ELŐTT kellene gondolkozni, nem utána.

A vizsgálatok egyértelműen a PANDEMRIX (Glaxo) vak cina beadásával hozták összefüggésbe a mellékhatást.

A cikket nem szó szerint fordítottam, ez a lényege. Úgyis sokan tanultok svédül, norvégül, ha még nem , akkor meg kezdjétek el.:-)

Valamennyi skandináv államban folynak hasonló vizsgálatok, de ezek részleteiről a cikk nem sokat közöl.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/drabbade-av-narkolepsi-far-50-000-kronor

--------------------------------------------------------------------------

A magyar hatóságok a jelek szerint továbbra is erőszakosan, nagy médianyomással fogják a lakosságra tukmálni a vaccinát, hiszen az állam, illetve a gyógyszergyártók üzleti érdekei nem változtak semmit. És csak ez számít, ugye.

De talán a lakosság tanult a 2009/2010-es szezon hisztérikus ÁNTSZ kampányából. Emlékezzetek Falus dühkitöréseire, vagy Czeizel nyilvános, színpadias őrjöngésére.

A legfontosabb, hogy ne az értékesítésben üzleti érdekeltséggel rendelkező ÁNTSZ, vagy magyar állam, hanem a józan eszetek után menjetek.

Független tanulmányt a FLUVAL P vonatkozásában tudomásom szerint eddig senki nem közölt.

Az oltás NEM KÖTELEZŐ. Mindenki a saját bőrét viszi a vásárra. Miután tanulmányok nincsenek, becsületes, etikus orvos nem tudja minősíteni a hazai készítményt.

A gyártó meg értelemszerűen dicséri majd a portékáját.:-)

Legyetek résen.


11-10-13 10:01:55 - írta Giulio

Ha már az ÁNTSZ így belecsapott a lecsóba, emlékeztetni szeretnék mindenkit, hogy a FLUVAL AB világhírű oltóanyagról az oltóorvosok gyakorlatilag semmit nem tudnak.

A készítmény forgalmazásához szükséges minimális feltételek fennállnak, de az EüTv-ben megfogalmazott minőségbiztosítási feltételeknek az oltás nem felel meg. Szerintem.

Így azután bárki bármit mondhat, megint nem fogok oltani ezzel. Tavaly végül is akadt 20 kamikaze, akinél nem akartam megtagadni az oltást, lévén az ÁNTSZ erre jogellenesen kényszeríti az orvosokat, bírsággal fenyegetve, aki olyan hülye, hogy neki ez kell, az megkapja. Nem fogok vitatkozni.

Azonban érthetetlennek tartom, hogy kormányaink miért nem ragaszkodnak valamiféle minőségi, hatékonysági tanulmányhoz.

Ez alatt független tanulmányt értek, nem a gyártó, vagy az értékesítésből anyagi hasznot húzó ÁNTSZ, vagy intézetei "elfogulatlan" véleményét.

6 éve egyetlen ilyen sem készült. Vajon mi lehet ennek az alapvető gyógyszerbiztonsági követelménynek a mulasztása, semmibevétele?

És egy kicsit gondolkozzunk el megint azon, hogy az állattartó telepeken folyó oltásokhoz az oltóanyagot speciális hűtőrendszerrel, hőregiszteres csomagban, és állatorvosi kísérettel szállítják a gyártótól az oltás helyéig.

Vajon mitől ilyen fontos egy ló, vagy szarvasmarha, és miért xarja le az ÁNTSZ az oltandó embereket? Semmibe véve a biztonsági előírásokat?

A mai napig nem tudják semmivel bizonyítani azt, hogy a háziorvosokhoz kerülő vakcinák esetében nem szakadt meg a hűtőlánc. Egyszerűen nincs erre sem dokumentáció, sem technológia a birtokukban.

Vagyis a hozzám érkező, esetleg lejárt (ld. FLUVAL P horrort) készítményt velem akarják az önkéntes állampolgárba belenyomatni. Miközben nincs meg a minőségi garancia.

Miután ezek a problémák évek óta felszínen vannak, vélhetően a járványügy nem akarja ezeket megoldani. Mert idő volt rá bőven.

Továbbra sem tud elszámolni az OEP a költségvetés évi ~4 milliárd forintjával, amelyben valahol állítólag megbújik a járványügy finanszírozása is, de ezt a Pénztár képtelen tételes elszámolás formájában, elkülönített összegként kezelve kimutatni a gazdálkodásában.

Nekem legalábbis ezt írta a Jogi Főosztályuk. Nem tudom mi lenne, ha én nem tudnék elszámolni az E-Alapból érkező pénzekkel az OEP felé. Menjenek a sunyiba.

Szerintem ellopják, vagy nem a megjelölt célra használják fel.

Box!

Nincsenek megjegyzések: