2011. október 9., vasárnap

11-10-09 08:32:59 - írta Giulio

NINCS INGYENORVOS HÁZNÁL


Svédország magas szintű egészségügyi ellátással bíró országnak számít. Mégsincs benne a biztosításban, hogy az orvos házhoz rohangáljon ingyen, pláne hét végén.

Vagyis nincs háziorvosi kijáró ügyelet sem. Aki beteg, megy az AKUT-re és kivárja a sorát, vagy, ha nagyon beteg, akkor mentőt kell hívni.

Most kezdik tervezgetni, hogy az a beteg, aki nem akarja kivárni a sorát, és házhoz akarja hívni az orvost, megtehesse ezt. De ezt is csak munkaszüneti napokon, és ünnepnapokon.

Az efféle ellátás díja alkalmanként 1700 SEK lenne, ami jelenleg harminc forintos átváltás körül billeg. Szóval ez a mulatság ott 50000 forint körüli díjfizetést jelentene, ennyi az értéke az orvosi vizsgálatnak háznál.

A svéd átlagkereset egyébként 27000 korona. Tehát egy hívás az átlagbér 1/16-a.


Mindezt azért írom le, mert itthon a legnagyobb gondot az ár/érték arány teljes ficama jelzi, a lakosság és a biztosító szeretne ingyenorvosokban gondolkodni. Mi pedig közben tudjuk, hogy a munkánk mennyit ér. Nem semmit.

Ezért nem értjük egymást. Ha nincs ingyenebéd, nincs ingyenorvos sem.

A magyar átlag bér legyen 200000 forint, akkor arányaiban nézve egy háznál történő orvosi vizsgálatért 12.500 forint körüli díjazást kellene fizetni. Még csak nem is sok. A benzin litere 400 forint. Amíg ezt a magyar vezetés és a lakosság nem fogja fel, az orvosok kiáramlása folyamatosan erősödni fog. Hazaszeretetből nem lehet sem megélni, sem orvosi ellátást nyújtani.

Túró Rudit lehet venni olcsón.

Tegnap a feleségem találkozott egy beteggel, aki a tardi kakasfesztiválon lófrált három unokával, és elmesélte, hogy tegnapelőtt este lázas lett, ezért azonnal ügyeletet kellett hívnia...

Olyan nagyon beteg volt. Lázas. Jézusom! Ügyelet kellett...Másnap meg már mulatozott.

EZ a hazai szemlélet általános, és finanszírozhatatlan, államtitkár úr.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Egen doktor för 1 700 kronor

"2011-10-07 Den som inte vill vänta på akuten, och som har råd, kan beställa en egen doktor hem till dörren för 1 700 kronor."

Tessék az egészet lefordítani, számolgatni, és csomagolni.

Az olló tovább fog nyílni, a FIDESZ jövőre teljesen taccsra teszi az egészségügyet. Megmenti.



Nincsenek megjegyzések: