2010. július 11., vasárnap

10-07-10 - írta Giulio

"A szerző szerint a hálapénzt a Rákosi-rendszer belekalkulálta az orvosok közalkalmazotti fizetésébe úgy, hogy ezzel állandóan zsarolni lehessen az orvostársadalmat. A paraszolvencia tehát be van építve a szégyenletesen alacsony orvosi fizetésekbe."


"Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Semmelweis-napi kitüntetések átadása alkalmából rendezett ünnepségen kijelentette, hogy az orvosi hivatással összeegyeztethetetlen a hálapénz. A paraszolvencia kikényszerítése egyértelműen bűncselekmény, a szankciók kiszabása azonban az igazságszolgáltatásra tartozik - mondta Réthelyi Miklós.

A tárcavezető nem szigorítana a kikényszerített hálapénzért járó büntetési tételen, hanem inkább a szabályok betartatására helyezné a hangsúlyt, hiszen a gyermekszülés levezetéséért előre elkért tarifa jelenleg is vesztegetésnek minősül."

****


A hálapénz..... a kikényszerítés....... érdekes ez. Azt mondja a nőgyász: ön engem szeretne választani VÁLASZTOTT orvosának? Nem vállalom. Nagyon szeretné? Akkor sem vállalom. Mégis körülbelül MENNYIRE szeretné? Jó ennyiért elvállalom.

Ezzel ott a baj, hogy mindezt nem az orvos, hanem a kismama kényszerítette rá nőgyógyászra. :-)
Nem?

Engem főként az időzítés érdekel, mert az összes olyan politikus, aki a hálapénzzel ilyen megközelítésből foglalkozik, az Gerő Ernő méltó szellemi/politikai utódjának tekinthető.

Réthelyi professzor 90 évig egy qrva szót nem szólt a paraszolvencia ellen, minden professzor barátja, aki dolgozik, nem csak hullát farag, az abból él fényűzően. Jár lovagolni, meg minden.

Tehát az a kérdés, hogy miért éppen most?


Megvilágosodott? Nem hiszem, eddig is tudta, hogy a többieknek miből futja vajas kenyérre. Megparancsolták neki? Xarja le, hagyja ott. De ne menjen bele ilyen helyzetekbe, mert két hónap alatt ráborul a minisztérium.


És mindenképpen érthetetlen, hogy az évi több tízezer eset közül miért ezt az egy Mikola féle balladát akarják csak a nyilvánosság előtt megszellőztetni. Ez nem megoldás, hanem a xar maszatolása, nem méltó egy anatómus professzorhoz.

Azért figyelni kell, mert hátha egy 400%-os fizetésemelés előkészítése zajlik, álcázva ezzel az esettel.


Giulio

Nincsenek megjegyzések: