2010. július 3., szombat

írta Giulio

Tisztelt Uram!

Orvosként magam is számtalan esetben voltam kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy az OTH magasról xarik a fejünkre, és hivatalos leveleinkre hónapokig (vagy SOHA) nem válaszolnak. Ami elfogadhatatlan hatósági magatartás. Sőt, akár BTK tényállás is lehet, ( hivatali kötelezettség elmulasztása ).

Az ön e tárgykörben kelt levelét olvasva arra gondoltam, hogy a dolgot minnél szélesebb körben nyilvánosságra kellene hozni, leveléből is ez a szándék olvasható ki. A blogomon szeretném ezt megtenni, de természetesen csak abban az esetben, ha Ön ehhez hozzájárul.

Várom válaszát.

Üdvözlettel: Dr. Keszthelyi Gyula

-------------------------

Dr. Keszthelyi Gyula úr !

Köszönettel veszem közreműködését és hozzájárulok, hogy panaszommal kapcsolatos bármi iratot vagy véleményt nyilvánosságra hozzon. Az OTH tétlenségét arra vezetem vissza, hogy a gyógyszeripar részéről nagyobb üzlet egy végtagot amputálni, mint helyes diétával, életmóddal stb. a végtagelhalást megakadályozni. A tényszerűség kedvéért röviden összefoglalom az előzményeket és közlöm a mellékleteket:

Ez év márciusban büntetőfeljelentést kezdeményeztem a fogyasztók megtévesztése miatt, az ügyészség felügyeletével életveszélyt okozó élelmiszer forgalmazásának a megalapozott gyanújával, a büntetőeljárás megindult. A büntetőeljárás az elmúlt öt évben elkövetett megtévesztést hivatott büntetni.

A jelenkori és a jövőbeni veszélyeztetés megakadályozása az ismert jogszabály szerint RIASZTÁS útján az OT Főorvos három napon belüli kötelessége. Mivel ezt Dr. Falus Ferenc megszegte, sőt riasztás helyett átcímkézésre buzdított várhatóan napokon belül menesztik állásából.

Az ügyészség a rendelkezésére álló iratokból megállapította az életveszély lehetőségét a kifogásolt élelmiszerek felhasználásával összefüggésben, ezért az OT Főorvosnak ismét riasztási kötelezettsége van mégpedig ügyészség által megalapozott gyanú miatt. A három napból két nap már eltelt.

A sajtó elhallgatja az eseményt, az államtitkár meneszti Falust, Vona Gábor visszaüzent, hogy megvizsgálják a bejelentésemet és a Civilek részéről Ön ajánlotta fel a segítségét, amit köszönettel elfogadok !

Üdvözlettel:

Antalicz Miklós

-----------------

BRFK1 BRFK2 Minisztérium levele

Panaszos sokadik levele

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Dr Szócska Miklós államtitkár úr

Budapest

Tárgy: államigazgatási eljárás mellőzésével indított panasz egészségkárosító élelmiszer forgalmazásának betiltására

Két korábbi, Önhöz címzett levelemre Barnkof Zsolt tájékoztatási osztályvezető úrtól kapott válasz szerint nem kellőképpen tájékoztattam államtitkár urat az előzményekről, amit most tömören megismétlek.

1. Egészségkárosodást okozó élelmiszer esetén a riasztás elrendelése az Országos Tiszti Főorvos kötelessége és ennek gyakorlására a jogszabály nem ír elő ezt megelőző első-vagy másodfokú eljárást, vagy felülvizsgálati eljárást.

2. Panaszomat nem államigazgatási eljárás keretében vizsgálták ki, mert írásban nem értesítettek az eljárás megindításáról, harminc nap elteltével nem értesítettek ki a vizsgálati idő meghosszabbításáról és a vizsgálat befejezéséről csak az Önnek írt panaszos levelem után értesültem az Ön közbenjárására.

3. Ez a tájékoztatás nem határozat volt, nem tájékoztat a jogorvoslati lehetőségről, ezért fordulok a sajtó nyilvánosságához és ezért fordulok államtitkár úrhoz, aki pld. a fegyelmi jogkört gyakorolja az Országos Tiszti Főorvos munkájának megítélésekor.

4. Naponta két cukorbeteg vakul meg Magyarországon és naponta kilenc cukorbeteg ember lábát amputálják egyrészt a diéta elmaradása vagy meghiúsulása miatt, ezért okoz maradandó egészségkárosodást az az élelmiszer, amelyiket diabetikusnak neveznek és diabetikusként forgalmaznak, de összetételéből egyértelműen megállapítható, hogy nem diabetikus élelmiszer.

5. Mint ismeretes: diabetikus élelmiszer szénhidráttartalma 50% vagy kevesebb, a bemutatott termék szénhidráttartalma a gyártója szerint 86%, tehát nem lehet diabetikus…

6. A tudomásulvételtől a riasztásig eltelt minden bürokratikus nap az érintettek körében előrevetíti a látás- illetve a végtag elvesztésének a valószínűségét, ezért rendelkezik bölcsen a jogszabály három napon belüli intézkedésről.

Gondoljon bele abba a megtörtént esetbe, amikor egy bejelentő második világháborús bombát vélt fölfedezni Budapest egyik építkezésén. A bejelentést nagyon helyesen nem államigazgatási eljárás keretében vizsgálták, hanem kiürítették a környéket és kiemeltek egy elrozsdásodott gőzkazánt…

7. Mivel Dr Falus Ferenc Országos Tiszti Főorvos egy magától értetődő esetben munkaköri kötelességét megszegte, ezért bátorkodom felhívni az Ön és a nyilvánosság figyelmét munkaköri alkalmasságának a felülvizsgálatára.

8. Mivel nem rendszeresen visszatérő panaszról tájékoztatom, ezért nem is szokványos az ügyintézés.

9. Ha bármi további információra szüksége van állok rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Antalicz Miklós

--------------------------------------------------------------------------

Én ehhez a post-hoz nem fogok kommentet fűzni, de őszintén meg vagyok rémülve. Több okból is, de most ezeket nem szívesen sorolnám fel. Szerintem mindenki kitalálhatja, hogy hányféle hiba fut itt végtelenítve, hónapok óta.

Magam éppen 50 napja várok fontos választ az ÁNTSZ-től, már rívok, ha jön a postás, de nem hoz semmit.

Nincsenek megjegyzések: