2009. december 14., hétfő


KAIZEN BLOG-on olvasható:

Nem vagyok eü szakember, ezért várom szeretettel egy szakember hozzászólását a következőkhöz:


Ez egy kapitalista importcucc, szezonális influenzára vásárolható:

Fluarix

Látható, hogy a kiszerelés megfelelő, számomra mindenképpen megnyugtató. Kicsomagolják, beoltanak.

Ez az állítólag offshore H1N1:

H1N1

A kiszerelés szegényes, biztos azért, mert siettek vele (tulajdonképpen a gyógyszerész dobálta bele a dobozba vásárláskor). Nekem nem is annyira megnyugtató, hogy majd az orvosnak kell kicsomagolni és az egészet összerakni (a tű is külön van), majd beoltani. Remélem, nem lesz nagy káosz, meg rohangálás, telefoncsörgés :S ... és remélem, minden oltás után lesz kézmosás és/vagy kesztyűcsere. Külön öröm lehet az orvosok számára a gyermekek oltása:

"A 12 évesnél fiatalabb gyermekek oltása esetében a felrázott oltóanyag teljes mennyiségét a mellékelt steril tűvel és fecskendővel fel kell szívni, majd a fecskendőt függőleges helyzetben tartva annyi oltóanyagot kell kinyomni a fecskendőből, hogy a fecskendőben maradó oltóanyag mennyisége 0,25 ml legyen.

A fecskendőben maradó 0,25 ml oltóanyagot 3-12 éves gyermekek esetében intramusculárisan a felkarba,a 12-36 hónapos kisgyermekek esetében a comb felső harmadának elülső, külső oldalán, mélyen az izomba kell beadni. (forrás: betegtájékoztató, 2009.10.15.)"

Reméljük elsőre sikerül, mert kérdezem én mi lesz, ha kicsit kevesebb vagy több marad a fecskendőben? Beadjuk vagy kidobjuk? Olyan nehéz lett volna gyermekadagot kiszerelni?

A két termék ára egyébként ugyanannyi (szabott). Megszerzése nem volt egyszerű, de nem csodálkoztunk, mert az egészségügy ingyenes és mindenkié. Az ilyet pedig már ismerjük a cocilizmusból...Ami ingyen van és mindenkié, az pont ilyen.

De megszavaztuk mindig, hogy ilyen is maradjon. Még szerencse, hogy per pillanat az egész világon balhé van, nem lehet máshova mutogatni.


http://kaizen.freeblog.hu/categories/Lean_egeszsegugy/


Nincsenek megjegyzések: