2011. november 11., péntek

11-11-11 - írta Giulio

Jegyzőkönyv részletek...

Mi az orvos bűne, miért kell kirúgni, elvtársak?

"10. Az egészségügyi alapellátást érintő szolgáltatás felülvizsgálatáról

Gál János polgármester elmondja, hogy az Önkormányzat és a Keszthelyi és Társa Egészségügyi Bt. Között megállapodás köttetett az egészségügyi alapfeladatok ellátására. Az évek során az megállapítható, hogy ez a viszony nem a bizalmon és a jóhiszeműségen alapul. Folyamatosan sértegeti a polgármester, a képviselők és a hivatal dolgozóinak személyét, munkáját, aláásva ez által mind a képviselőtestület tagjainak, mind az Önkormányzatunknak, ezáltal településünk jó hírét és ellehetetleníti az Önkormányzat mint megbízó és a Bt mint szolgáltató közötti szükséges kapcsolatot. (Semmi szükség közöttünk kapcsolatra, önálló orvosi tevékenység van 11 éve.) Kéri a képviselőket, mondják el véleményüket, vitassák meg a megállapodás megszüntetéséhez kacsolódó kérdéseket és döntsenek.

Kovács Béla képviselő elmondja, hogy már 17 éve sakkjátszma zajlik közöttük, az első lépéseket soha nem neki kellett megtennie. Szerinte nem méltó az előző polgármester tevékenységéhez a Dr. Keszthelyi által történt meghurcoltatása. (BNO)

Keszthelyi doktor a falu életében negatív, összeütközést keltő hangulatot szít, nem a megegyezést segíti elő. Szerinte a probléma megoldása nem a folyamatos feljelengetés. Ezen kívül az orvos köztiszteletben álló személy kell, hogy legyen, aki példát mutat a közösségnek, jelen esetben a falu lakóinak, ezzel szemben a gyermekeit nem a község óvodájába és iskolájába járatta, a Tardi általános iskola gyermekeiért közalapítvány által a gyermekek támogatására szervezett bálokon nem vett részt és nem is támogatta az alapítvány munkáját és céljait. ( Ez a csúcs.....)

Gál János polgármester elmondja, hogy a megyei ÁNTSZ és MOK véleményét kikérte írásban, (de erre nem volt felhatalmazása) a területi ellátási kötelezettség továbbra is fennáll (de nálam, és nem náluk, ld. praxisjog)akkor is, ha a jelenlegi háziorvossal felmondja a megállapodást az önkormányzat. A felmondási idő lejárata után az Önkormányzatnak kell orvos biztosítani. (Nem kell, van orvos. Én.)

( A két szervezettől kapott írásos vélemény másolatát a képviselők részére átadja) Ez nem sakkjátszma, normális munkahely, ahol a bizalom hiánynak a szervezet issza meg a levét. A háziorvos köztiszteletben álló személy a falu életében, azonban a doktor viselkedése és kritizálása általános felháborodást kelt és etikai normákba ütközik. (Ezt semmivel nem indokolja. Nem ismeri az orvosi etikát. Sem. És milyen szervezet, a maffia? Giulio)

Szeretné, ha Tard nem a háziorvos által híresztelt „botrányairól” lenne híres, hanem az értékeiről, hagyományairól.

Nagy Béla képviselő elmondja, hogy ha megmondja, hogy Tardról jött, rögtön az orvost emlegetik. Az emberek véleményében megjelenik az is, hogy „miért nem küldik már el?” (Az akasztásos fenyegetőzését kifelejtették a jegyzőkönyvből...)

Brunner Éva képviselő elmondja, hogy Keszthelyi doktor személy szerint még senkit sem jelentett fel. Valamint, nem lehet dönteni a kérdésben úgy, hogy az érintett személy vagy az ÁNTSZ képviselője nincs jelen. (Ez igaz, de senkit nem érdekelt.)

Kleszó Tibor alpolgármester elmondja, hogy egy miskolci kórházban mondták neki, hogy kétféle ember van, akit már Dr. Keszthelyi Gyula feljelentett, és akit még nem.(Ez igaz, de a feljelentés mindenkit megillető jog. Tele vagyunk bűnözőkkel. Tard is.)

Gál János polgármester elmondja, hogy az Orvosi Kamarától és az ÁNTSZ-től kértek véleményt, Keszthelyi doktort meghívták a mai ülésre
(aznap délelőtt), de ő nem jött el. (Sem a MOK, sem az ÁNTSZ nem véleményt adott.)

Vajda Zoltán képviselő a néhai Bodzán István halálesetének vizsgálatával kapcsolatban érdeklődik, van e már valamilyen eredmény. (Nincs, ezért nincs vélemény. Az ÁNTSZ szabotálja a vizsgálatot.)

Kovács Béla képviselő elmondja, hogy az orvos társadalom összezár, semmi elmarasztaló eredményt nem fognak megállapítani. (BNO)"

Szakmai érv tehát semmi. Van nyilvánvalóan totálidióta képviselő is, találjátok ki melyik az.:-)

Sem az ÁNTSZ, sem a MOK bekért véleménye semmiféle szakmai megállapítást nem tartalmaz.

Egyeztetni kellett volna, hónapokkal ezelőtt. Az emberek véleménye az, hogy a polgármester húzzon már fenébe. Két nap alatt spontán 409 aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy a testület vonja vissza a jogellenes határozatát.

Úgy gondolom, az orvos feladata nem a képviselő testületi tagok kottyant buksijainak simogatása, hanem a gyógyítás. A képviselő szabadon bírálható, ez nem lehet felmondási ok.

1500 betegem van. Ezeknek viszont megfelelek. Van hat képviselő, akik hergelik egymást ellenem. Nem megy a mutyi, nem megy a bót, mert az asszony mindent lefülel, nem lehet csalni, dokumentumozni.

Javaslom, ezek az urak menjenek másik orvoshoz, és hagyják békén azt az 1500 beteget, akivel szerződésem van. Persze azt is tudom, hogy kellene a helyem a polgármester által favorizált kakukktojás orvosnak. De nem adom.

A véleményeken, a jegyzőkönyvön lemérhető a szellemi színvonal, magukból csinálnak bohócot. Ez egy magyar önkormányzat. Ezek akarják megmondani, hogy a tanult embernek hogyan kell a hivatását gyakorolnia.

Ezeknek akar minket eladni a FIDESZ. Senki nem fog itthon maradni, ha ezt nem hagyják abba.

Nincsenek megjegyzések: