2011. november 14., hétfő

11-11-14 - írta Giulio
4 komment

Egy barátomtól kaptam több, praxisjoggal kapcsolatos jogerős ítéletet, Ítélőtábla/LB szinten.

Pár nagyon fontos laikus megállapítást teszek.

A bíráknak fogalmuk sincs a működtetési jog gyakorlásának szabályozásáról, sem pedig az AB ezzel kapcsolatos határazatainak lényegéről. Nem értik agyilag.:-)

Az ügyvédek tömegeinek a kérdéskörben való tájékozatlansága egészen egyszerűen bűn.

A háziorvosok, kollektív érdekképviselet híján ( a MOK xart sem ér) egyedül, csendben háborúznak, és 10:1 arányban vesztik el a pereket, a bírói/ügyvédi ostobaság, tudatlanság következtében.

Egy-egy per 6-8 évig tart, ami a háziorvosokat lehetetlen helyzetbe hozza, és sorozatos, tulajdontól való jogellenes megfosztásukban cinkosok a bíróságok és az önkormányzatok, ÁNTSZ-ek.

Van egy-két kivétel, de ott nagyon jó ügyvédek voltak, akik rávezették a bíróságot az értelem ösvényére. Nehezen.:-)

A jogalkotó az AB határozatok ellenére folyamatosan, 12 év szándékosan jogbizonytalanságot tart fent a kérdéskörben, lévén a háttérben nagyon súlyos politikai érdekütközések folyna állandó jelleggel. (Barzó Timea: Praxisjog című átfogó, bár elég zavaros jogi levezetéseket is tartalmazó munkájának történeti áttekintő része.)

Az újraszabályozás sürgős lenne, mert el kell dönteni, hogy ki ért az orvosláshoz. Az önálló orvos, vagy a keverék végzettségű képviselő testületek, akiknek a hivatás gyakorlásához szükséges személyi feltételekről fogalmuk sincs.

Ha a kormányzat biztosítja az orvosoknak a jog- és vagyonbiztonságot, van remény az itthon tartásukra. Ha letiporja őket az önkormányzati lobbi érdekében, akkor minden épeszű orvos itt fogja hagyni ezt az országot, és adhatják a beöntéseket a polgármesterek, meg a képviselők.

Az én ügyem is tipikusan ebbe a kategóriába tartozó, vagyontól történő megfosztásra irányuló jogellenes, alkotmányellenes önkormányzati kísérlet, hazug indoklással, jogtipró testülettel, elborult gondolkodású, törvénysértő, tipikusan FIDESZ-bérenc polgármesterrel.

Az ilyen ügyeket csak teljes nyilvánosság mellett, széles társadalmi kontrollal, és akár több orvosi érdekvédő szervezet együttes fellépésével lehet megoldani. Ha valaki ilyen segítséget nem kap,(ahogyan például az én fejemre is xarik a MOK, az én kedvenc érdekvédőm), akkor valóban fel kell adni, és elhúzni innen Romániába, mert már ott is jobb, mint Magyarországon.

Ezért mindenkitől, aki az ügyben érintett, (Kb. 7000 háziorvos és az érdekképviseletek) maximális támogatást várok. Ez nem csak anyagi támogatást, hanem folyamatos jogi, érdekvédelmi support-ot jelent, beleértve a jogalkotó bevonását is az egész problematikába.

Ügyvédek képbe hozását vállalom, de ide még egy amúgy profi ügyvéd sem elég magában.

A kormányt kényszeríteni kell a jogi helyzet koherenssé tételére. A bírákat le kell újra vizsgáztatni alkotmányjogból, tulajdonjogból.

Kellemes hetet mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések: