2011. szeptember 24., szombat

Nagyon aktuális


Tisztelt Dr. Steierhoffer György!

Az Egészség Joga Alapítvány immár ötödik alkalommal rendezi meg Felértékelődött felelősség címet viselő konferenciáját, amely a múlt évi együttgondolkodás sikerére építve ismét a Magánorvosok Országos Szövetségével karöltve kerül megrendezésre. Bemutatni és egyben megvitatni kívánt témáinkat ez évben is aktualitásuk és kiemelt fontosságuk hívta életre. Rendezvénysorozatunk vezérgondolata, hogy lehetőséget biztosítson az orvostársadalom és az egészségügyi joggal foglalkozó jogászszakma közötti színvonalas, építő diskurzus kialakításához.

Az egészségügyi szolgáltatók szakmai felelősségével kapcsolatos kártérítési felelősség bírói gyakorlata az elmúlt 20 év során már-már eljutott az objektív felelősség szintjére, de ugyanazon szolgáltatás kapcsán a büntetőjogi felelősség vizsgálata gyakorlatilag semmit nem változott. Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevők szemszögéből kerüljön áttekintésre az egészségügyi szolgáltatással összefüggő büntetőjogi felelősség jelenlegi helyzete, illetve, hogy közösen találjunk választ a jövő kihívásaira.

A reklám kérdése ma már nem pusztán etikai, vagy marketingstratégiai kérdés csupán. Létjogosultságához nem fér kétség, a mikéntjével azonban csak kevesen vannak tisztában. Az érvényben lévő szabályozás ismertetésével, a szüntelenül megújuló kommunikációs trendek bemutatásával ehhez kívánunk segítséget nyújtani az egészségügyi szolgáltatások piacára fókuszálva.

Égető, és az egész egészségügyi szektort érintő kérdés az érdekérvényesítés hatékonyságáról beszélni. Politikai állásfoglalás nélkül is tudnunk kell képviselni érdekeinket a mindenkori központi irányítás előtt éppúgy, mint az egészségügy szereplői közötti együttműködésben. Példaértékű tapasztalatokért nem kell a szomszédba mennünk, hiszen sikeres lobbisták mutatják be tevékenységüket, módszereiket.

Hisszük, hogy előadásaink olyan gondolatébresztő hatást gyakorolnak majd, amely nemcsak feltárni lesz képes az érintett kérdéseket, hanem válaszokat is eredményez.

Szeretettel várjuk az egészségügyben dolgozó orvosokat, vezetőket, az egészségügyi szolgáltatókat és jogi képviselőiket, bírákat, ügyészeket, ügyvédeket, igazságügyi orvos szakértőket, valamint az államigazgatásban dolgozó egészségügyi vezetőket is.

A konferencia részletes programját az alábbi linkre kattintva megtekintheti:
program letöltése

Üdvözlettel:
Egészség Joga Alapítvány

Cím: 2100 Gödöllő, Remsey Krt. 21. I/3.
E-mail:info@egeszsegjoga.hu
Programinformáció: Szakács Eszter 06-30-300-1094

Jelentkezéshez kérem, kattintson ide!

konferencia jelentkezéshttp://www.medetjur.hu/http://www.maoosz.hu/http://www.egeszsegjoga.hu/bemutatkozas/index.html

Nincsenek megjegyzések: