2011. szeptember 1., csütörtök

11-09-01 - írta Giulio


A mai napon hatályos törvényszöveg a következő:

2003. évi LXXXIV. Tv.

"5.§.

(5) Az egészségügyi dolgozó által egy naptári héten valamennyi, az e törvény III. fejezetében felsorolt jogviszony alapján végezhető egészségügyi tevékenység együttes időtartama - a 13. § (2) és (4) bekezdésében foglalt kivétellel - 6 havi átlagban nem haladhatja meg a heti 60 órát, továbbá az egészségügyi tevékenység együttes időtartama egy naptári napon a 12 órát akkor sem haladhatja meg, ha az egészségügyi tevékenység végzésére párhuzamosan több vagy több fajta jogviszony keretében kerül sor. Az egészségügyi tevékenység különböző jogviszonyokban eltöltött együttes időtartamának meghatározása során az ügyeleti feladatellátás tekintetében csak az azon belüli tényleges egészségügyi tevékenységvégzés időtartamát kell figyelembe venni."

Ez továbbra is durván sérti a direktíva előírásait, az Európai Bíróság, és a hazai bíróságok ítéleteivel is ütközik.

Nem feljtettétek el véletlenül kiradírozni a jogtiprást a törvényből?

"Az Európai Bíróság megerősítette, hogy az orvosi készenlét munkaidő

Az Európai Bíróság ítélete szerint az orvosok készenléti ideje munkaidőnek számít. Ez akkor is érvényes "ha az orvosnak abban az időben, amiben nem veszik igénybe, szabad pihennie a munkahelyen."

Sok ész nem kell ahhoz, hogy lássuk, a magyar törvény szövege nem felel meg az uniós előírásoknak, és a jogerős magyar bírósági döntéseknek sem.

Lehet, késik az internetes jogtárak aktualizálása? Vagy továbbra is vak a parlament? Esetleg megint nem olvasták el, amit megszavaztak?

A Kamara nyilván felemeli szavát az orvosok érdekében, hiszen az a küldetése.:-)))

Igaz?


Nincsenek megjegyzések: