2011. augusztus 28., vasárnap


TEGREEN 97®, a zöldtea kivonat

Egészségügyi szempontból a teákban legfontosabb az antioxidáns - polifenol tartalom (1 l tea átlag 0,9 g polifenolt tartalmaz), melynek ún. antioxidáns gyökfogó képessége elsősorban a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében játszik szerepet.


A zöld tea fogyasztása Kínában évezredes hagyományokkal rendelkezik, az ismert egészségmegörző és gyógyító hatásai miatt. A modern tudomány hatékony antioxidánst, a polyphenolt fedezett fel a zöld teában. A polyphenol egy csoportja, a catechinek nagyon hatékony és fontos szerepet játszanak a sejtekben található szabad gyökök semlegesítésében. A catechin elősegíti az egészséges sejtműködést, és antioxidáns védelmet nyújt a sérülékeny sejt-struktúráknak, és a DNS-nek. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a catechinek meggátolják a mutagén sejtek növekedését, elszaporodását.


A TeGreen 97 egy kapszulájában hét csészényi zöld tea antioxidáns ereje rejlik. A készítmény 99,5%-ban koffein- és csersavmentes.


A Tegreen egy erős, aktív hatóanyag tartalomra standardizált zöld tea kivonat, melyben a legfontosabb polifenol, az epigallokatekin-gallát (EGCG) tartalma rendkivül magas! A Tegreen termogenezis segítségével fokozza a szervezet által elégetett energia mennyiségét, melyben így nagyobb arányban szerepel a zsír.


Az antioxidánsok csoportjába tartozó polifenolok megakadályozzák a kóros oxidációs folyamatokért (például a rákos sejtek szaporodásának megindulásáért) felelős szabad gyökök továbbterjedését, sőt hatástalanítják őket. A polifenolok egyik fajtája gátolja olyan enzimek működését is, amelyek negatív folyamatokat indíthatnak el a szervezetünkben. Tehát a zöldteának élvezeti értéke mellett pozitív antioxidáns szerepe is van.


Kínában már régóta tudják, s időközben nálunk is ismertté vált, hogy a zöldteának kellemesen kesernyés íze mellett eddig nem sejtett védőfunkciója is van. Titka abban rejlik, hogy a fekete teától eltérő módon a leveleket erjesztés nélkül használják fel, így minden értékes hatóanyag megmarad. A leghatékonyabbak a polifenolok és a bioflavonoidok. Ezek megkötik a sejtpusztító szabad gyököket, így lassítják az öregedési folyamatokat, sőt még a rák ellen is védelmet nyújtanak. Különösen a gyomor és a bél területén kialakuló tumorok megelőzésére vált be jól a zöldtea. Az ázsiai eredetű ital sokféleképpen segít az egészség megőrzésében. Bőségesen tartalmaz káliumot, fluort és cinket. Japán és holland tanulmányok is tanúsítják a zöldteának e hatásmechanizmusait.


A tea ma már nemcsak élvezeti értéke, hanem az emberi szervezet anyagcseréjével kapcsolatos pozitív szerepe miatt is fogyasztható tudatosan. Az utóbbi idők kutatásai bebizonyították a zöldteában található polifenolok betegségmegelőző hatását. Kijelenthető, hogy a napi 10 csészénél több zöldteát fogyasztó férfiak 5-6, nők 6-8 évvel tovább élnek. A TeGreen 97 egy kapszulája tartalmazza 1,5 liternek megfelelő zöldtea aktív hatóanyagait, csersav és tein mentes módon.


A zöldtea magas vérnyomás és a koleszterinszint csökkentő hatású, rendszeres fogyasztásával megelőzhető az érelmeszesedés és erősíthető a szervezet védelmi rendszere. A zöldtea a szívbetegségeket is kedvezően befolyásolja.


A TeGreen 97 biztosítja a piacon lévő összes táplálékkiegészítő közül a legkoncentráltabb mennyiségben a zöld teában megtalálható polifenolokat (egész pontosan 97%-ban). Friss tanulmányok bizonyítják, hogy a zöld teában lévő polifenolok - különösen pedig a katechin - antioxidáns tevékenységet végeznek. A zöld tea katechinek a legerősebb antioxidánsok közé tartoznak, és a kutatások kimutatták, hogy ezek sokkal erősebb antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az E-vitamin (annak 25-szöröse) vagy a C-vitamin (annak 80-szorosa).


Használata során nem jelentkezik negatív mellékhatás sorozat, mert nem tartalmaz koffeint és csersavat!


A Tegreen 97 rendszeres használatától várható előnyös hatások:

· Szív- és érrendszer védő!

· Daganat megelőző!

· Prosztata védő!

· Koleszterin-szint csökkentő!

· Vérnyomás csökkentő!

· Kiváló antioxidáns, erős támasza az immunrendszernek!

· Termogén zsírégető!

· Koffein- és csersav-mentes!

· Nincs stimuláns mellékhatása!

· Mutáns sejtosztódást gátló!

· Fogszúvasodás gátló!

· Mellékhatás mentes!

· Minden életkorban kifejti előnyös tulajdonságait!



Szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatos tanulmányok



A szív- és érrendszeri betegségek vonatkozásában egy rotterdami tanulmányban kimutatták, hogy azok között, akiknek a teafogyasztása meghaladta a napi 3,75 dl-t, azoknál szignifikánsan kevesebb szívinfarktus, vagy szív- és érrendszeri halálozás fordult elő, mint akik kevesebbet, vagy egyáltalán nem fogyasztottak. Laboratóriumi méréseket is végeztek és az antioxidáns flavonoidok szintje nőkben kifejezetten alacsonyabb volt azok között, akik szívinfarktusban szenvedtek.


Egy másik, kórházban infarktussal kezelt 1900 beteg körében végzett vizsgálatban azt találták, hogy 3,8 éves követés során szignifikánsan kevesebb újabb szív- és érrendszeri esemény és halálozás fordult elő azok között, akik legalább napi 2 teát fogyasztottak a nem fogyasztókhoz képest.


Az egyik legnevesebb orvosi lapban, a Circulation-ban megjelent közlemény arról számolt be, hogy 66 betegben hasonlították össze 4,5 dl tea ill. ivóvíz rövid és hosszú távú hatását az erek működése vonatkozásában. Az erek belső felületét ún. endothel fedi, melynek a funkciójától függ, hogy képes e sz.sz-i értágulatra, vagy ellenállni az érelmeszesedés folyamatokkal szemben. Ezt mérhető egy olyan vizsgálattal, amikor az erek tágulékonyságát az alkaron ultrahanggal mérik.


Úgy a rövid távú vizsgálatban (4,5 dl tea hatása 2 óra múlva), mint a hosszú távú vizsgálatban (9 dl tea 4 hétig) kimutatható volt, hogy a teafogyasztás szignifikáns áramlásjavulást és értágulatot hozott létre az alkar ereiben az ivóvíz fogyasztással szemben. Azt, hogy ez nem a teában levő koffein hatására következett be, bizonyítja, hogy koffein tabletta adásával ezt nem lehetett kiváltani. Egy 2004-ben Amerikában közölt vizsgálatban kimutatták, hogy néhány órával a teafogyasztás után a szívkoszorúerekben kimutathatóan növekszik a véráramlás. Ugyanakkor a vér antioxidáns flavonoid szintje a teafogyasztás után emelkedett. Egy másik vizsgálatban a 1,5 pohár teát fogyasztók között 40%-al kevesebb volt a szívrohamok aránya, mint a nem fogyasztók között.


1507 beteg követése során azt találták, hogy 46%-al kevesebb volta magas vérnyomás kialakulásának aránya azok között, akik napi 120-600 ml teát fogyasztottak naponta és 65%-al kevesebb azok között, akik több mint 600 ml-t, a nem teázókkal szemben.


Átfogóbb eredményt kapunk, ha több vizsgálat eredményét hasonlítjuk, illetve vonjuk össze. Ezek az ún. metaanalízisek. Az Egyesült Államokban végzett 17 vizsgálat eredményeit összevonva megállapítható volt, hogy a napi 3 adag teát fogyasztóknál 11%-al kevesebb szívinfarktus fordult elő, mint a nem ivóknál. Hasonló eredmények az európai országokban is kimutathatók voltak. Egy 2003-as kutatás szerint, akik naponta 2-4-szer fogyasztottak fekete teát, azoknál 8-13%-al kisebb volt a szívinfarktus veszélye. Vannak adatok a teafogyasztás mérsékelt koleszterin csökkentő hatásáról is.


Daganatos betegségekkel kapcsolatos tanulmányok


Közismert, hogy a zöld tea fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre, a kutatók régóta vizsgálják vegyi összetevőit, hogy tudományosan is igazolják gyógyerejét. Így sikerült "rábukkanniuk" egy olyan anyagra, amely segíthet a rák elleni küzdelemben. Ez a bizonyos anyag az EGCG polifenol, amely gátolja a ráksejtek szaporodását. Már igen alacsony koncentrációban eredményes lehet, azaz már napi 2-3 csésze tea fogyasztása esetén is. A zöld tea kivonata ugyanúgy hat, minta az ismert rákgyógyszer, a methotrexát, ám gyakorlati előnye lehet, hogy mellékhatás mentes.

A zöld tea kedvező hatású lehet a daganatos betegségek megelőzésében. Rákmegelőző – ún. precancerosus – állapotokban a zöld tea fogyasztása 59 ilyen betegben gátolta a rákba való átmenet folyamatát.


Egerekben és patkányokban végzett vizsgálatok szerint zöldteával ki lehetett védeni vagy hátráltatni a tüdőrák kialakulását, nikotinhatással szemben is. A zöldtea antioxidáns hatásukkal csökkentik az ún. oxidatív stresszt, mely különösen dohányzókban fordul elő.


Az Egyesült Államokban végzett vizsgálatok szerint a zöldtea patkány kísérletben gátolta a nagyon korai rákmegelőző állapot előrehaladását.


A zöldteában levő antioxidánsok neutralizálják a szabad gyököket, amelyek a test sejtjeit károsítják és betegséghez vezetnek. Két nagy nemzetközi tudományos szimpózium is foglalkozott a tea hatásaival, melyen két tanulmányt is bemutattak, mely szerint a rákmegelőző hatása a teában levő antioxidánsoknak szignifikánsan hatásosabb, mint ami a gyümölcsökben és zöldségekben kimutatható, egy pohár teában lévő jelentősen felülmúlhatja egy alma hasonló hatását.


Fogszuvasodással, izületi gyulladással, csontritkulással kapcsolatos tanulmányok


A zöldteának egyéb kedvező hatásai is vannak. Miután a baktériumok növekedését pl. a szájban jelentősen gátolja, ezért fogyasztása kivédheti ez elszaporodó mikrobák által okozott kellemetlen leheletet. Egyúttal a fogon levő plakkokban a baktérium koncentráció növekedését is gátolja, mely fogszuvasodás megelőzéséhez is hozzásegít, melyben a jelentős fluortartalom is segítséget nyújthat.


Vannak adatok arra vonatkozóan is, elsősorban idősebb hölgyek köréből, hogy a tea fogyasztók között 60%-nál ritkábban alakul ki sokízületi gyulladás (rheumatoid arthritis), mint a nem ivók között. A zöldtea magas kalcium tartalma hozzásegíthet az osteoporosis megelőzéséhez. Egyesek szerint a zöldtea fogyasztása, vagy a vele történő gargalizálás növeli az immunvédekezést, és vírus infekció ellen is adhat bizonyos védelmet.

TEGREEN 97®

Tudta-e?

· A víz után a tea a második leggyakrabban fogyasztott folyadék a világon (3 milliárd kg évente)

· A Tegreen 97 Zhejiang-ból származó teából készül, mely az elsőszámú teatermesztő vidék a világon

· A Tegreen 97 szabadalmaztatott kivonási eljárása magasabb szintű aktív hatóanyagokat biztosít, mint a legtöbb zöldtea-termék

· A fekete tea elkészítése során az összes aktív komponens megsemmisül

· A legfrissebb kutatások szerint a Tegreen 97 képes a hőtermelés növelésére koffein nélkül

· Egy UCLA által nemrég végrehajtott tanulmányban összehasonlították a vérplazma antioxidáns-aktivitását Tegreen 97, zöldtea és feketetea fogyasztása után. A Tegreen 97 jobban hasznosul a szervezetben, mint a zöld- vagy feketetea, valamint hatékonyabban növeli a vérplazma antioxidáns kapacitását.

Kínában a zöldtea tradicionális készítménynek számít, többezer éve fogyasztják egészségmegőrző és revitalizáló hatása miatt. A modern tudomány fontos antioxidánst fedezett fel a zöldteában – a polifenolokat. Ezek egyik fajtája, a katechineknek, különösen hatékonyak a sejteket megtámadó szabadgyökök semlegesítésében. A katechinek segítik a sejtek egészséges működését és antioxidáns védelmet nyújtanak az olyan kulcsfontosságú sejt-struktúráknak, mint a DNS. Bizonyítottan termogenetikus hatással bírnak és növelik a test anyagcsere-szintjét.

A Tegreen 97 egy szabadalmaztatott, magas koncentrációjú kivonata a zöldteában található katechinoknak. A piac egyik legerősebb antioxidáns táplálékkiegészítőjeként, a Tegreen 97 97% polifenolt tartalmaz, melynek 65%-a katechin. Egy Tegreen 97 kapszula egyenértékű kb. 7 csésze tradicionális zöldteával katechin-tartalmát illetően és 99,5%-ban koffeinmentes. Nemrég folytatott tanulmányok szerint 400-600 mg katechin egyszerre való fogyasztása hatékonyabban növeli a vér katechin-tartalmát és növeli a szervezetben való megmaradásának idejét.

Mitől egyedülálló ez a termék?

· Szabadalmazott zöldtea-kivonat, mely 97% polifenolt tartalmaz melynek 65%-a katechin

· Egy kapszula 7 csésze zöldtea antioxidáns-erejével rendelkezik és 99,5%-ban koffeinmentes

· A 6S eljárás garantálja minden egyes Tegreen 97 kapszula minőségét és hatékonyságát

· Szilárd és erőteljes előnyökre szabványosítva

· Összehasonlító tanulmányok szerint a Tegreen 97 sokkal jobban hasznosul a szervezetben és sokkal erősebb antioxidáns hatást bíztosít mint a zöld- vagy feketetea fogyasztása

Kinek ajánljuk ezt a terméket?

Minden olyan felnőttnek, aki hosszútávon óvni szeretné sejtjei egészségét, javasolt a Tegreen 97 fogyasztása. Emellett az elfoglalt, kiszámíthatatlan illetve stresszes életmódot folytató személyeknek, vagy szennyezett környezetben tartózkodóknak is ajánlott a Tegreen 97 antioxidáns fogyasztása.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan fejti ki hatását a Tegreen 97?

Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a zöldtea terapeutikus hatását a polifenol-tartalmának köszönheti. A Tegreen 97 háromszoros sejtvédelmet biztosít, mivel segíti szervezetünket három sejtjeinket fenyegető anyag semlegesítésében, melyek: a szabadgyökök, a nitrozaminok és az ártalmas méreganyagok.

Mitől egyedi a Tegreen 97?

A Tegreen 97 biztosítja a legmagasabb koncentrációjú zöldtea polifenolokat az összes táplálékkiegészítő közül. A zöldtea tulajdonságai eltérőek attól függően, hogy milyen vidékről származik, milyen magasságban található, milyen az adott vidék klímája és hogyan dolgozzák fel. A Pharmanex tartja magát a sokéves tradícióhoz így a Zheijang vidékén termesztett teacserjéknek csak a legjobb minőségű levélbimbóit és fiatal leveleit használja fel. Ez az elsőszámú tea-termesztő vidék Kínában, ahol a világ egyik legjobb minőségű teáját termesztik. A mi szabadalmazott feldolgozási folyamatunk maximalizálja a természetesen előforduló polifenolok koncentrációját és eltávolítja a koffein szinte 100%-át.

Hogyan segíti elő a Tegreen 97 a termogenezist?

Jónéhány nemrégiben folytatott tanulmány azt bizonyítja, hogy a zöldtea termogenetikus hatása nem csupán a koffein-tartalmának köszönhető. Egy klinikai tanulmány azt mutatta ki, hogy a zöldtea-kivonat jobban növelte a 24 órás energiaszintet (mely kapcsolatban áll a termogenezissel és az anyagcsere-szinttel) és a zsírégetést, mint a koffein vagy a placebo. Mitöbb, egy Tegreen 97-et vizsgáló tanulmány a 2003 áprilisi FASEB találkozón is szóbakerült, ahol a Tegreen 97 lipid- és glükóz anyagcsere-javító hatásáról, a normál inzulinérzékenységét fenntartó hatásáról, valamint a zsírraktározás és zsírégetés egyensúly beszéltek.

Tudományosan alátámasztott-e a termék hatékonysága?

Epidemiológiai, állati és in vitro tesztek is igazolják a zöldtea hatékonyságát az egészségmegőrző és antioxidáns hatását illetően. Számos tanulmány, mely a Tegreen 97-ben található szabadalmazott kivonatot vizsgálta (melyet Ázsiában Xin Nao Jian-ként ismernek) megállapította, hogy a termék által tartalmazott polifenolok széles spektrumú antioxidáns-védelmet biztosítanak.

Szabványosított-e a Tegreen 97?

Minden egyes 250 mg-os Tegreen 97 kapszula egy 20:1 zöldtea-levél kivonat, mely minimum 97% tiszta polifenolt tartalmaz, melynek 65%-a katechin (>95 mg EGCg kapszulánként).

Koffeinmentesített-e a Tegreen 97?

Feliratozás szempontjából a Tegreen 97 koffeinmentesnek tekinthető. A Tegreen 97 kb. 1,5-2 mg koffeint tartalmaz kapszulánként, mely jóval a stimuláló szint alatt van. Például egy csésze kávé 100-150 mg koffeint tartalmaz.

Biztonságos-e ez a termék?

A Tegreen 97 fogyasztása az ajánlott dózisokban biztonságos. A biztonsági adatok alapján napi kétszer két kapszula három hónapon keresztül való fogyasztása magasszintű egészségügyi előnyöket biztosít anélkül, hogy a zöldtea-kivonat rövid- vagy hosszútávú mérgezést okozna. A Pharmanex több tanulmányban is részt vett Ázsiában, melyek a Tegreen 97 egészségi szintre gyakorolt hatásait vizsgálták. Ezen tanulmányok többsége egy napi 600 mg-os dózis hatásait vizsgálta (200 mg zöldtea-kivonat, naponta háromszor). Az eredmények pozitív hatást mutattak, még egy ilyen nagy mennyiség esetében is, mellékhatások nélkül. Mitöbb, a epidemiológiai adatok szerint tíz vagy több csésze zöldtea napi fogyasztása sem fejt ki mellékhatásokat, sőt jelentős egészségi előnyök tulajdoníthatók ennek.

1 megjegyzés:

II.Szucsan Andras írta...

Nagyszerű cikk!
Meggyőződésem, hogy ezzel nagyon sok ember egészségének javításához járult hozzá.
Köszönöm a nevükben is!

Üdvözlettel:

Szucsán András