2011. augusztus 29., hétfő

11-08-29 - írta Giulio

Avagy gyagya jogászok, és képtelen helyzetek.


Egy kollégám agyvérzést kapott. Velem egyidős. Előfordul, nekem is trombózisom van, 55 év felett betegebbek vagyunk, mint az átlagnépesség.


A részben bénult kollégát egy másik orvos helyettesíti, aki szerepel a működési engedélyében, ahogy kell.


Igen ám, de most szeretne szabadságra menni. Addig egy másik orvos vállalná a helyettesítést, ő nem szerepel a működési engedélyben. De 100-as, mindene megvan a munkához.


Csakhogy, az egy hónapos helyettesítés miatt módosítani kell a működési engedélyt, mert előre nem lehetett látni az agyvérzést. Sajnos.


Ez a módosítás illetékköteles, csekély 27 ezer forint. Sőt, módosítani kell az OEP szerződést is. Egy hónap miatt.


Ti, akik kitaláltátok ezeket a jogszabályokat, inkább meg sem születtetek volna, jobb lett volna, ha apátok csak egy foltot hagy a lepedőn.


Ezt kapja ma hazánkban egy orvos, aki egész életét a betegekért áldozta. Nincs megoldás? Az ÁNTSZ mindenért kaszálhat? Kiakadtam, na.


Ebben az országban csak az maradjon, aki mozdulni sem tud. Az orvos másodosztályú, úgyis, mint állampolgár, és úgyis, mint beteg.


Ha egy hülye államtitkár lebetegszik, azt simán lehet helyettesíteni. Horngyuszit évekig etetik az ÁEK-ban. A beteg orvos fizessen, hogy a helyettese, akit egyébként szintén szintén ő fizet, dolgozhasson, és ellássa a beteg orvos betegeit. Agyrém.


Száradjon el a keze annak, aki ezt egy tollvonással nem tudja megváltoztatni. A fidesz, ha Viktor rövidnadrágjáról van szó, egy nap alatt képes törvényt is módosítani. Péntek délután is. Egy rakás gazember. Jogalkotók.:-(





Nincsenek megjegyzések: