2010. május 22., szombat


Írdd meg a véleményed a magyar szülészeti ellátásról !





Az Anya- és Bababarát Ellátás modellje

szerint az Anya és a Gyermek a várandósság, a szülés, valamint a szoptatás időszakában kölcsönösen eggyé forrott egységet alkot. A modell javítja minden nő és csecsemő egészségét és közérzetét a várandósság, a szülés és a szoptatás ideje alatt. Ez képezi a kiváló eredményeket elérő szülészeti ellátás aranyalapját.


Hazánkban nagyon kevés nő élvezi a háborítatlan szülést, nagyon kevés kisbaba születhet meg úgy, hogy élete első óráit meghitt, békés családi körben, az anyatej áldásait élvezve tölthesse akár kórházban, akár intézményen kívüli ellátásban. A fölöslegesen alkalmazott orvosi vagy gyógyszeres beavatkozás a szülés természetes folyamatába magával hozza további komplikációk kockázatát.


Anya- és bababarát szülészeteket szeretnénk, ahol a szülészeti ellátórendszerrel közösen, egyenrangú félként, partnerként állunk egymás mellett az élet kezdetén!







Magyarországi helyzetkép





A Nemzetközi Anya- és Bababarát Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés 10 lépésben foglalta össze azokat a teendőket, melyek az optimális anya- és bababarát szülészeti ellátáshoz vezetnek. A tagországok rendszeresen végeznek felméréseket arról, hogy melyek az adott országban a legfontosabbnak tartott lépések.



Kérjük, segíts ebben, és értékeld az alábbi kérdőíven, hogy szerinted az egyes lépések a mai Magyarországon milyen mértékben valósulnak meg. A legalacsonyabb minősítést elért lépéseket negyedévente összesítjük, így láthatóvá válik, hogy történt-e változás az anyák, családok igényeinek megfelelően. Ez a felmérés rávilágít azokra a hiányosságokra, amelyeket a legégetőbb mihamarabb megváltoztatni.





A kérdőív kitöltéséhez kattints ide>>




( kb. 3-4 percet vesz igénybe). A felmérés eredményét közzétesszük majd a Babafalva portálon is!




Nincsenek megjegyzések: