2011. december 13., kedd

Isten vele, doktornő!

2011. december 11.

Mindig szívélyes, barátságos volt. Ha csak az egyik gyerekkel mentünk hozzá, a másiknak mindig küldött valami apróságot. Sokan, nagyon sokan ismerték, szerették.

Én még kedden találkoztam a doktornővel. „Van egy jó kenőcsreceptem, azt ajánlom, jöjjön be érte a rendelésre” mondta előző este a telefonba. Bármikor fel lehetett hívni, lényegében folyton be volt kapcsolva a telefonja. Mindig szívélyes, barátságos volt. Ha csak az egyik gyerekkel mentünk hozzá, a másiknak mindig küldött valami apróságot. Sokan, nagyon sokan ismerték, szerették. Nem véletlenül mentünk mi is hozzá. Mások ajánlották nekünk: ő az egyik legjobb, mondták. És valóban, nagy gondossággal, alaposan végezte munkáját. Végtelenül türelmes volt, pedig a gyerekek, félve az injekciótól, hej, de sokszor ordítottak!

Aztán csütörtökön eltűnt. Mindenki megdöbbent. Reménykedtünk, találkozunk, beszélünk még vele, maga mondja majd el, mi történt valójában.

Aztán kiderült, oda minden remény. Meghalt, megölték. Szörnyű. Nincs rá szó. Hihetetlen.

Miért, mi történt vele? Elképzelhetetlen, hogy ő bármilyen kétes ügyletbe is belekeveredett volna. Rosszkor volt rossz helyen? Reméljük, egyszer a miértekre pontos választ fogunk kapni. Hogy háborgó lelkünk valamelyest megnyugodjon. Vagy még jobban felháborodjon elégtételt követelve!

Egy gyilkosságnak sosincs semmi értelme. A gyilkosság megbocsáthatatlan. A gyilkosnak, hát nem tudom, valaha is meg lehet-e bocsátani.

Amikor aztán bementem a rendelésére a csodakenőcs receptjéért, akkor azt is megbeszéltük, hogy decemberben majd megyünk a két csemetével, akkor lesz aktuális a vizsgálat. Felírta a naptárba a dátumot és a biztos viszontlátás tudatában búcsúztunk egymástól.
A gyógyító azonban végleg elment. Ki fogja ezt a világot meggyógyítani?

Tóth András
Forrás: Szoljon. hu

Bement a rendőrségre és feladta magát a szolnoki házaspár meggyilkolásával gyanúsított két férfi.

A körzeti gyermekokorvos asszonyt és férjét megölték, majd egy kútba dobták. A gyilkossággal gyanúsított két férfi azt mondja, hogy nem ők voltak. Egyikük egy volt NB 1-es focista, másikuk egy szenvedélyes rallyversenyző. Azt, hogy miért bujkáltak hetekig, azt nem mondták meg. Az ügyvéd szerint azért adták fel magukat, mert már nem bírták a nyomást. Merthogy a rendőrség éjjel-nappal üldözte őket.

A két férfi, akiket hetek óta kerestek, tegnap éjjel Budapesten besétált a rendőrségre, és feladta magát. Rögtön őrizetbe vették őket, és kérték az előzetesbe helyezésüket. A tárgyalásukat ma tartották Szolnokon, mindkettejüket letartóztatták.

A Tényeknek nyilatkozott a korábban a Bamako rallyn is induló Mészáros Tibor ügyvédje, aki elmondta: ügyfele tagadja, hogy gyilkolt volna. Elmondta azt is, hogy tegnap éjjel részletes vallomást tett a rendőrségen. Azt mondta: azért adta fel magát, mert nem bírta azt a nyomást, hogy körözött személyként szerepelt nap mint nap a tévében. Az ügyvéd azt nem mondta el, hogy ha ügyfele nem gyilkolt, akkor miért bújkált 3 hétig, és azt sem mondta el, hogy hol töltötte ezt a 3 hetet.

A házaspár holttestét egy dögkútba dobták be, a rendőrség tagadta azt az információt, hogy előtte feldarabolták őket. Korábban már letartóztattak egy férfit, a most elfogott Mészáros Tibor testvérét. Őt csak a férj meggyilkolásával gyanúsították, de ő is tagadta, hogy gyilkolt volna. A volt NB1-es focista H. Szabolcs ügyvédjét is kerestük, hogy megkérdezzük: ő elismerte-e a gyilkosságot, de ő még erre nem akart válaszolni.

Forrás: TV2 tények



PRO MEMORIA:


Egy bővebb hiradás a 2000-ben történtekről 2001-ben, döbbenet: "A Somogy Megyei Bíróság tavaly július 3-án kezdte tárgyalni az ügyet és két nap múlva, a második tárgyaláson már ki is hirdette nem jogerős ítéletét, mely szerint a 24 éves Presing Mihály négyszeresen minősülő, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, előre megfontoltan és több emberen elkövetett emberölés tettese.

Áldozata a Somogy megyei Vízváron élő 51, illetve 50 éves orvos házaspár volt, akiktől mintegy száz méterre lakott a vádlott, és gyerekkorában a házaspár egyik fiával egy osztályba járt az általános iskolában.


Az eljárás eddigi adatai szerint Presing Mihály egy lopás miatt kiszabott 42 ezer forintos pénzbüntetés kifizetéséhez akarta előteremteni a pénzt, és ezért 2000. szeptember 7-én éjjel egy nagyméretű konyhakéssel felfegyverkezve a földszinti fürdőszoba ablakán bemászott a vízvári háziorvos lakásába.


Az emeleti szobában alvó házaspár vagy a zseblámpa fényére, vagy a mozgásra felébredt, s az orvos a férfi követelésére adott is pénzt, de a támadó tovább követelőzött, és ennek az orvos már nem engedett.


Ekkor Presing a késsel lemészárolta mindkettőjüket, számos önmagában is halálos szúrt, vágott sebet ejtett szerencsétlen áldozatain, és a torkukat is átvágta. Zsákmánya 130 ezer forint volt. Másnap aztán Presing be is ment a bíróságra, hogy befizesse korábbi kis súlyú bűncselekménye miatt kirótt 42 ezer forintos pénzbüntetését.


Mivel a támadó oly brutálisan végzett áldozataival, és az átkutatott lakásban hagyott számos értéket, a rendőrök kezdetben indulati cselekményre gyanakodta.


A profilalkotás módszerével - azaz a hasonló bűncselekmények elemzése alapján következtetve a lehetséges elkövető tipikus személyiségjegyeire - heteken belül a hatóságok látókörébe került a fiatalember, akit 2000 november végén meggyanúsítottak és letartóztattak.


Presing a rendőrségi kihallgatáson előbb zavartan viselkedett, majd pedig beismerte a szörnyű gyilkosságot.


Az MTI korábbi híre szerint a történtek mélységesen megdöbbentette a falubelieket, elmondásuk szerint sem az orvosnak, sem a feleségének nem volt ellensége.


Vízvár köztiszteletben álló háziorvosa 25 éve élt szintén orvos feleségével, három gyermekével a településen, és mint ügyeletet adó orvos a környező falvak betegeit is legnagyobb megelégedésükre kezelte.


Presing a megyei bíróság elnöke által vezetett bírói tanács előtt kezdetben tagadott, ám a tanúvallomások hatására beismerte a brutális gyilkosságot.


A Somogy Megyei Bíróság tavaly július 5-én kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, és arról is rendelkezett, hogy leghamarabb 35 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra. Az ügyész az ítélet súlyosításáért, a védelem enyhítésért fellebbezett, így került az ügy másodfokon a LB elé."

Igy kellett véget érnie két dolgos életnek 2000-ben!


Nincsenek megjegyzések: