2011. február 5., szombat

11-02-05 - írta Giulio

"Kaló Zoltán Az ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpont vezetője"


Ez a bácsi eléggé el van tévedve.

Hiába no, végülis nem szokott személyes, megbízható adatgyűjtést végezni. Ha igy tenné, azonnal észlelné az apró ellentmondást nyilatkozata tartalmában:

1. A hálapénzről továbbra sem esik szó, nincs beleszámolva a fizetésekbe, és emiatt torz az adathalmaz, amin dolgoznak.

2. Az aneszteziologusok és pathologusok még mindig mennek külföldre, és ennek oka kizárólag abban keresendő, hogy még mindig igen keveset keresnek.


KOMMENTEK:


  • A racionális gazdálkodás, a piacok mindenhatósága,az érdekeltségek mentén való gazdálkodás biztos lényeges és fontos dolog, nekem az egészségügyben történő alkalmazásának mindenhatóságáról szóló elméleti alapon megfogalmazott véleményekről ez a törétnet jut eszembe:

    Egy menedzser, aki egy közbejött elfoglaltsága miatt nem tudott elmenni a hangversenyre, melyen Schubert Befejezetlen szimfóniáját játszották, hogy kárba ne vesszen, jegyét az elemzési és fejlesztési osztály vezetőjének (azaz a termelékenységi szakértőnek) adta oda.

    Másnap a következő jelentést találta az asztalán:

    1. A négy oboásnak huzamosabb ideig nem volt semmi dolga. A létszám csökkenthető, feladatuk elosztható a zenekar többi tagja között.

    2. Negyven hegedűs mindvégig azonos kottából játszott. Felesleges munkaerő pazarlás; a létszám drasztikusan csökkentendő. Amennyiben kívánatos a nagyobb hangerő, ez elektromos erősítő alkalmazásával gazdaságosabban is elérhető.

    3. Bizonyos félhangok előállítása igen nagy erőfeszítésbe kerül és túlzott minőségi követelménynek tekinthető. Javaslom, hogy minden hangot kerekítsenek fel, miáltal alacsonyabb képzettségű, vagy betanított munkások alkalmazása is lehetővé válna ezekben a munkakörökben.

    4. Semmi látható értelme nincs annak, hogy a kürtök megismétlik a vonósok által egyszer már előadott részeket. Ha az ilyen fölösleges ismétléseket ki lehetne iktatni, a hangverseny időtartamát mintegy húsz percre lehetne csökkenteni.

    5. Ha Schubert figyelembe vette volna ezeket a javaslatokat, valószínűleg be tudta volna fejezni a szimfóniáját.

  • szabidoki

    Addig nem fog történni semmi, amíg nagyobb kórházak nem lesznek kénytelenek bezárni orvoshiány miatt. Persze akkor is mi leszünk a rosszak, hogy elmentünk külföldre dolgozni, jó pénzért, normális körülmények közé ahelyett, hogy itthon szopnánk a f@szt...


  • Tehát sürgősen kell írni néhány tanulmányt pár tízmillióért, pl futballstadionok építésének pozitív hatásai az orvoselvándorlás megakadályozásának vonatkozásában az elkövetkező 10 évre kivetítve filozófiai aspektusból. Uraim, egyetlen dologgal lehet erdeményt elérni: PÉNZ. Persze ezt sokan, sokszor írtuk-mondtuk, de ugye egy újszülöttnek...
  • Egyetértek! Ez éppen olyan eset, mint amikor Pimpimpáré Király kisasszonynak beszorult a keze az uborkás üvegbe! A Király fele királyságát ígérte annak, aki kiszabadítja kezét az uborkás üvegből! Jöttek a tudósok mindenféle ötlettel, de sikertelenül. Végül jött a szegény ember fia ,aki azt tanácsolta, hogy a kisasszony engedje el az uborkát!!! Ez éppen ilyen egyszerű.

Nincsenek megjegyzések: