2011. február 19., szombat

Szkeptikus Klub: Gyógyszer vagy nem

gyógyszer?

A Szkeptikus Klub következő rendezvényén Prof. Paál Tamással, a hazai és európai gyógyszer-törzskönyvezés elméleti és gyakorlati kérdéseiről beszélgetünk a nemzetközi 10:23 Homeopátia - Nincs benne semmi kampány eseményeivel kapcsolatban.

Paál professzor az Országos Gyógyszerészeti Intézet volt főigazgatója, az OGYI Főigazgatói Tudományos Tanács jelenlegi elnöke e beszélgetésen nem a hivatalt képviseli, hanem a terület szakértőjeként segít nekünk felderíteni, hogy mit is jelent a homeopátiás szerek egyszerűsített törzskönyvezése, milyen hatásossági igazolásokat kell benyújtaniuk a gyártóknak és milyen egészségügyi állításokat tehetnek a homeopátiás gyógyszerek információs anyagain, reklámjain.

A professzor a napokban az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában praktikusan elismerte, hogy a homeopátiás szerek hatásossága nem igazolt, de megrótta a szkeptikusokat, hogy akciójukkal elveszik az emberek gyógyulásba vetett hitét. Mindeközben a fogyasztóvédők és szkeptikusok Európa számos országában elküldték azt a felhívást Európa-parlamenti képviselőiknek, amelyben leírják aggodalmaikat a törvényi szabályozás visszásságaival kapcsolatban és ismertetik javaslataikat.

Olvasnivalók:

Az előadás időpontja: 2011. február 22. kedd, 18.00 óra.
Helye: BME Fizika Tanszék, 1111 Budapest, Budafoki út 8. F épület III. lépcsőház II. em. 13. terem.
(térképvázlat)

A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések: