2012. február 26., vasárnap


IGAZ-NEM IGAZ

( GIULIÓ BLOGJA )


" Szerintem az OTH, az OEP, a NEFMI napi szinten a blogról képzi magát, és azt látják, hogy Giulió történészének szavaival élve belementek 12 évvel ezelőtt, és "beleszorultak" a csőbe.


De nem ez a nagy baj! Hanem az, hogy a fiatal orvosok még tanácstalanabbak, mint az új Öotv előtt. Visszaestünk 2000-re az önkormányzatok jogosulatlan szerepét illetően.


Végleg meg kellene érteni, hogy nincs duális irányítás. A jogrend egy piramisszerűen felépített rendszer.

A levélre visszatérve: éppen ezért nincs egérút, jól meg van szerkesztve a levél. Alapmű! Minden önálló orvosnak ajánlom megemésztésre, megértésre.


A levél alapján mindenki (a másik oldal is) meg kell, hogy értse: Alaptörvény ellenes a 2/A.§, 2/B.§ és a 2/B.§ 7. bekezdés, ezáltal a Vhr. is, mert a Törvény az alapja.


A Rezidens Szövetséget vajon megkérdezték erről?


A FAKOOSZ tudom, hogy nem kiabált ellene kézzel lábbal, pedig a 2/A.§ őket érinti elsősorban.

A mi életutunk egy praxisban 30, akár 40 év. Elképzelhetetlen, hogy ez alatt a 10-12 polgármesterből ne akarna valamelyik mást, mint az orvos. Az orvosnak ebben benne van az élete, szeretet és a pénze. A polgármesternek úgy mint pl. Tardon mije van benne? A félszakmai ÁNTSZ-el szemben miért kap egy polgármester beleszólást azon kívül, hogy a tárgyi feltételt biztosítani köteles a személyi feltételt jelentő önálló orvosi tevékenységhez?


Még egy! A kistelepülések egymással tolnak ki, ha van közöttük egy - két ilyen Pm, mint Tardon, ugyanis vidéken, a kistelepülések maradnak először ellátatlanok, nem a városok. Ki kéne a többi polgármesternek közösíteni az ilyen polgármestereket, mert könnyen általánosításba mehet át a fiatal, angolul jól tudó orvosok részéről ez."


A praxispénz elsikkasztása, nagy értékű hűtlen kezelés az OEP pénzzel!

Bevezető: 12 éve sem az ÁNTSZ, sem a Pénztár, sem a MOK nem ért semmit, az önkormányzatról nem is beszélve!

Tárgyalás: az évi országos szintű hozzávetőlegesen 85 milliárdos praxispénz kifizetésből a háziorvosok engedélyeztetési jogsértései által praxisonként fél évig közel 5 milliót ki lehet "merni", aminek elköltségelése (pl: fakitermelés, közmunka stb.) nem jelent gondot egy önkormányzatnak. A pénzösszeg tehát nettósítható. Persze az ebben segédkezők a százalékukért tartják a markukat. A körzetet pedig, szintén jattal olajozottan odaadják valamilyen (jogszerzés nélküli) "kakukktojás" orvosnak.

Kérdésem: nem lehetne velünk tisztességesen bánni, hiszen a lakosságért vagyunk, és már alig van fiatal orvos az országban, aki a folytatás lehetne! Nem kéne végre leállítani ezt a sikkasztásos, vagyonfosztásos, APEH-et félrevezető rendszert?

Ugyanis az ÁNTSZ lejelenti a jogengedélyezéskor az APEH-nak, hogy Te abban a praxisban folytatod a keresőtevékenységedet, és "elfelejti" később (nálam például több, mint 5 éve) értesíteni őket, hogy helyi mutyival megfosztottak a finanszírozástól. Mivel pedig a működtetési jog (praxisjog) 8 órás adóköteles főállás, ameddig nem adtad el a praxisodat, más főállásod nem lehet!

Amikor erről az OEP-es Kőrösi doktorral (központi pénzkezelővel) beszéltem, azt mondta, hogy Ő ebből nem ért semmit. Vagyis az OEP pénzt, azt nyilván érti, de azt, hogy ennek 30-35 %-a APEH, Nyugdíj, TB, és egyéb fizetés kötelezettségi járulék, azt már nem tudta követni, vagy nem akarta!

Még egy fontos dolog! Amikor a kistérség az önkormányzati működési engedély kiadásával vagyonfosztja betöltött praxisban az orvost, soha nem tesz eleget a Cégbírósági jelentési kötelezettségének (96/2003-as Korm. R. 11.§.5. bek.; 19.§. 1;2.) vagyis, hogy a cég tevékenységét megszüntette a praxisban.

Azért, mert a Cégbíróságnak ilyenkor hivatalból közigazgatási vizsgálatot kellene kezdeményeznie, és azonnal fény derülne a jogsértésre. Érdekes módon bármilyen más apró - indifferens - működési engedélymódosítást nem felejt el közölni az ÁNTSZ a Cégbírósággal, de a vagyonfosztásos engedély visszavonást „elfelejti” lejelenteni!

Ezután mi valószínűsíthető? Nem értenek semmit, vagy szervezetten (esetleg központilag) teszik mindezt, miközben ilyen leveleket irkálnak nekünk, mint Keszthelyi doktornak a Megyei Tisztifőorvos, hogy Ő nem észlelt (ért) semmit.

A Pénztár szintén soha nem értett semmit. 12 évig vezettek az orrunknál fogva az iktatószámos "határozataikkal", "végzéseikkel", melyek valójában közigazgatási kivégzések voltak a jogtulajdonosok felé, és ugyanakkor nagy értékű hűtlen kezelés az OEP kasszából, a minden (recept, táppénz, utiköltség, stb.) aláírásra jogosulatlan „kakukktojás”, tulajdonjog nélküli betolakodott orvosnak.

2012. február 6. Dr. Ugrai Tamás

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A Giuliora vonatkozó részt megerősítem, a regionális tisztifőorvos nem észlelt vizsgálati/eljárási késztetést amiatt, hogy a kistérségi tisztifőorvos ellen büntetőeljárás indult, valamint az általa kiadott működési engedély jogellenes.

Vagyis úgy tűnik, hogy falaznak egymásnak. Ami azért baj, mert ez meg esetleg hivatali bűncselekmény. Lehet, nem mérik fel ésszel, mit kockáztatnak.


Feljelentés :

A biztonság kedvéért Giulio tett egy konkrét feljelentést ismeretlen tettes(ek) ellen ebben a szerződéses zűrzavarban pislogva, már csak azért is, mert ez szorosan összefügg a "felmondásával" kapcsolatos közigazgatási perrel.

Ott ugyanis a bírónak sokkal könnyebb dolga lesz, ha a nyomozó hatóság előzetesen megállapítja, hogy például a "felmondott" szerződés hamis, érvénytelen, semmis stb. magánokirat. Ezt ugyan a polgári bíróság is megteheti, de egy kis redundancia ilyen komoly ügyekben nem árthat. Meg a pedagógia hatás is más, persze.

Úgyhogy most alapos okiratelemzés következik.:-)



Jegyzőkönyv részletek...

Mi az orvos bűne, miért kell kirúgni, elvtársak?

"10. Az egészségügyi alapellátást érintő szolgáltatás felülvizsgálatáról

Gál János polgármester elmondja, hogy az Önkormányzat és a Keszthelyi és Társa Egészségügyi Bt. Között megállapodás köttetett az egészségügyi alapfeladatok ellátására. Az évek során az megállapítható, hogy ez a viszony nem a bizalmon és a jóhiszeműségen alapul. Folyamatosan sértegeti a polgármester, a képviselők és a hivatal dolgozóinak személyét, munkáját, aláásva ez által mind a képviselőtestület tagjainak, mind az Önkormányzatunknak, ezáltal településünk jó hírét és ellehetetleníti az Önkormányzat mint megbízó és a Bt mint szolgáltató közötti szükséges kapcsolatot. (Semmi szükség közöttünk kapcsolatra, önálló orvosi tevékenység van 11 éve.) Kéri a képviselőket, mondják el véleményüket, vitassák meg a megállapodás megszüntetéséhez kacsolódó kérdéseket és döntsenek.

Kovács Béla képviselő elmondja, hogy már 17 éve sakkjátszma zajlik közöttük, az első lépéseket soha nem neki kellett megtennie. Szerinte nem méltó az előző polgármester tevékenységéhez a Dr. Keszthelyi által történt meghurcoltatása. (BNO)

Keszthelyi doktor a falu életében negatív, összeütközést keltő hangulatot szít, nem a megegyezést segíti elő. Szerinte a probléma megoldása nem a folyamatos feljelengetés. Ezen kívül az orvos köztiszteletben álló személy kell, hogy legyen, aki példát mutat a közösségnek, jelen esetben a falu lakóinak, ezzel szemben a gyermekeit nem a község óvodájába és iskolájába járatta, a Tardi általános iskola gyermekeiért közalapítvány által a gyermekek támogatására szervezett bálokon nem vett részt és nem is támogatta az alapítvány munkáját és céljait. (Ez a csúcs..)

Gál János polgármester elmondja, hogy a megyei ÁNTSZ és MOK véleményét kikérte írásban, (de erre nem volt felhatalmazása) a területi ellátási kötelezettség továbbra is fennáll (de nálam, és nem náluk, ld. praxisjog)akkor is, ha a jelenlegi háziorvossal felmondja a megállapodást az önkormányzat. A felmondási idő lejárata után az Önkormányzatnak kell orvos biztosítani. (Nem kell, van orvos. Én.)

( A két szervezettől kapott írásos vélemény másolatát a képviselők részére átadja) Ez nem sakkjátszma, normális munkahely, ahol a bizalom hiánynak a szervezet issza meg a levét. A háziorvos köztiszteletben álló személy a falu életében, azonban a doktor viselkedése és kritizálása általános felháborodást kelt és etikai normákba ütközik. (Ezt semmivel nem indokolja. Nem ismeri az orvosi etikát. Sem. És milyen szervezet, a maffia? Giulio)

Szeretné, ha Tard nem a háziorvos által híresztelt „botrányairól” lenne híres, hanem az értékeiről, hagyományairól
Nagy Béla képviselő elmondja, hogy ha megmondja, hogy Tardról jött, rögtön az orvost emlegetik. Az emberek véleményében megjelenik az is, hogy „miért nem küldik már el?” (Az akasztásos fenyegetőzését kifelejtették a jegyzőkönyvből...)

Brunner Éva képviselő elmondja, hogy Keszthelyi doktor személy szerint még senkit sem jelentett fel. Valamint, nem lehet dönteni a kérdésben úgy, hogy az érintett személy vagy az ÁNTSZ képviselője nincs jelen. (Ez igaz, de senkit nem érdekelt.)

Kleszó Tibor alpolgármester elmondja, hogy egy miskolci kórházban mondták neki, hogy kétféle ember van, akit már Dr. Keszthelyi Gyula feljelentett, és akit még nem.(Ez igaz, de a feljelentés mindenkit megillető jog. Tele vagyunk bűnözőkkel. Tard is.)

Gál János polgármester elmondja, hogy az Orvosi Kamarától és az ÁNTSZ-től kértek véleményt, Keszthelyi doktort meghívták a mai ülésre (aznap délelőtt), de ő nem jött el. (Sem a MOK, sem az ÁNTSZ nem véleményt adott.)

Vajda Zoltán képviselő a néhai Bodzán István halálesetének vizsgálatával kapcsolatban érdeklődik, van e már valamilyen eredmény. (Nincs, ezért nincs vélemény. Az ÁNTSZ szabotálja a vizsgálatot.)

Kovács Béla képviselő elmondja, hogy az orvos társadalom összezár, semmi elmarasztaló eredményt nem fognak megállapítani. (BNO)"

Szakmai érv tehát semmi. Van nyilvánvalóan totálidióta képviselő is, találjátok ki melyik az.:-)

Sem az ÁNTSZ, sem a MOK bekért véleménye semmiféle szakmai megállapítást nem tartalmaz.

Egyeztetni kellett volna, hónapokkal ezelőtt. Az emberek véleménye az, hogy a polgármester húzzon már fenébe. Két nap alatt spontán 409 aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy a testület vonja vissza a jogellenes határozatát.

Úgy gondolom, az orvos feladata nem a képviselő testületi tagok kottyant buksijainak simogatása, hanem a gyógyítás. A képviselő szabadon bírálható, ez nem lehet felmondási ok.

1500 betegem van. Ezeknek viszont megfelelek. Van hat képviselő, akik hergelik egymást ellenem. Nem megy a mutyi, nem megy a bót, mert az asszony mindent lefülel, nem lehet csalni, dokumentumozni.

Javaslom, ezek az urak menjenek másik orvoshoz, és hagyják békén azt az 1500 beteget, akivel szerződésem van. Persze azt is tudom, hogy kellene a helyem a polgármester által favorizált kakukktojás orvosnak. De nem adom.

A véleményeken, a jegyzőkönyvön lemérhető a szellemi színvonal, magukból csinálnak bohócot. Ez egy magyar önkormányzat. Ezek akarják megmondani, hogy a tanult embernek hogyan kell a hivatását gyakorolnia.

Ezeknek akar minket eladni a FIDESZ. Senki nem fog itthon maradni, ha ezt nem hagyják abba.




Egerszólát népe tudja, amit a polgármester nem ismer fel - nehéz manapság JÓ háziorvost találni...

"Egerszólát népe a sarkára állt! - kiállt a háziorvosa mellett

Minden település akkor gyarapszik, ha vigyázni tud értékeire. Ezért kérjük a lakosság támogató aláírását, hogy ne veszítsük el a háziorvosunkat, akinek teljes ellehetetlenítését tervezte a polgármester és még néhány ember.

A háziorvost lehet jobban vagy kevésbé szeretni, de a fontosságát, munkáját nem lehet megkérdojelezni. Csak a településen élok veszítenek, ha a faluban nem lesz orvos.

Háziorvosunk tevékenységét sorozatos vádaskodások, uszítgatások ellenére sem tudták a mi szemünkben lejáratni. Ne hitegessenek, vagy fenyegessenek minket „tucatnyi, esetleg2-3” helyettesíto orvossal!

Az aláírások gyűjtésével az önkormányzat munkáját, helyes döntésüket akartuk segíteni, hogy azt tegyék már végre, amiért megválasztottuk magukat: szolgálják a falu érdekeit, dolgozzanak az évek óta fennálló csodhelyzet megoldásán, a falu gyarapodásáért, felvirágoztatásáért. Dolgozzanak meg a fizetésükért és ne mindig a doktornőt támadják!
A polgármester Bátorság címu levelében, amit nem átallott a gyerekeivel széthordatni a faluban, politikáról, kampányról ír, mi pedig orvost, papot, és nyugodt életet szeretnénk.

Ne idegesítsenek minket minden áldott nap azzal, hogy valaki, vagy valakik ellen áskálódnak. Nincs más dolguk? Kinek van szüksége rajuk? A falunak biztosan nincs!

Néhány éve nem volt szokás, hogy a falu közepén leszólítgassanak minket, gyalázkodó leveleket kelljen olvasnunk közintézményeinkre kiragasztva, és az elviselhetetlenségig idegesíto, szégyellni való testületi üléseket kelljen látnunk a tévében.

Maguk úgy gondolják, hogy ezzel szolgálják a falu érdekeit legjobban? Mirol akarják elterelni ezzel a figyelmünket? Mi folyik itt valójában a hátunk mögött?

Felháborító, hogy azt merészelte írni, hogy „sokan azt sem tudják, mit írnak alá”.

Miért nézi le a szóláti embereket? Mindenki tudta, hogy az aláírásával mit akar kifejezni. Nem kellett agitálni. Ami a maga irányításával itt folyik, azt az emberek többsége biztosan nem akarja!

Az ellenvéleményt el kell fojtani, polgármester úr? Az biztos, hogy maga mindig is megpróbálta. Mi pedig megkérdeztük az embereket, sot folyamatosan odafigyelünk rájuk.

Miért nem tud már végre rendet csinálni, elhallgattatni a gyalázkodókat? Akkor magának is hallgatni kellene, ugye? Miért nem tudja szolgálni az embereket és nem kihasználni oket, példamutatóan élni?

Akinek más a véleménye, mint maguknak az csakis ellenség, ahogy fogalmazott „szuk hatalomvágyó csoport" lehet? Nem szégyellik magukat? A mi pénzünkön teszik mindezt, ahelyett, hogy dolgoznának?

Mi is szólátiak vagyunk, a mi szavunk miért kevesebb, mint a maguké? Maguk azok, akik félelemben tartanak minket. Mi lesz ennek a vége? Vége lesz valaha? Mit látnak a gyerekeink? Maguk Szólátnak mindig csak rossz hírét keltik! Maga az, aki meg akar minket vezetni! Csak ígérgetnek, aztán meg nem halad elore semmi. Nézzék meg a többi falut, hol tartanak ezek hozzánk képest? Egyre fejlodnek, Szólát meg csak csúszik lefelé!

Maga csinál itt kampányt saját magának, a pap, az orvos, és az éppen kiszemeltjeik ellen. Maga szerint mitol hiteles egy képviselo, egy polgámiester? Ha a saját érdekeit, a saját gyarapodását szolgálja az emberekével, a faluével szemben? Maga környékszerte errol híres, vagy inkább hírhedt, tisztelt polgármester úr! Szeretetet emleget. Ismeri maga ennek a szónak a jelentését? Aki ellenségeskedést szít, az álszent, ha szeretetrol beszél, polgármester úr!

Mi valóban békét, békességet akarunk és szeretetben élni.

Bízzanak az egerszóláti emberek ítéloképességében, tudjuk mi, hogy nekünk mi a jó.

A több száz hiteles aláíró nevében: Szamosvölgyi Anna, Verebélyi Attiláné, Gerlei Iván és Verebélyi Attila"

-------------------------------------------------------------------------

A tardi testület ugyanilyen pökhendi, a választókat semmibe vevő módon dölyfösködik.

Nem szolgálnak, uralkodnak. Hány ilyen társaság garázdálkodhat vajon a mai napig az országban úgy, hogy tetteik nem is kapnak sajtónyilvánosságot?

És mi köze az önkormányzatnak az orvoshoz? A fenti példa is erre céloz. Az orvos és a lakosság kapcsolata a fontos, nem egy frakció politikai érdekei. Vagy Kovács Béla monomániája. A történelem ismétli önmagát. Sapienti sat.


Nincsenek megjegyzések: