2012. február 2., csütörtök

Daniel Becker:


Hogyan állítsuk le az étkezések utáni

halálos vércukorszint -emelkedést

Fordította: Váradi Judit

Forrás: Life Extension Magazine 2012 febr.

A magas vércukorszint egyre inkább az amerikai középkorú lakosság gyilkosává válik, pedig megelőzhető volna. Azon a 26 millió amerikain kívül, akik diabéteszben szenvednek, az átlagnépesség több mint egyharmada a cukorbetegséget megelőző stádiumban van, állítja a közegészségügy. És ez csak a jéghegy csúcsa.

A legutóbbi adatok megerősítik, hogy a legtöbb degeneratív betegség és a halál kockázata drámaian nő, amikor a rohamosan emelkedő vércukorszint meghaladja a 4.7 mmol/l-t. A hivatalos orvostudomány azonban 5.5 mmol/l szintig még továbbra is "biztonságosnak" definiálja az értékeket.

Valójában gyakorlatilag mindannyiunkra veszélyt jelentenek a diabétesz szövődményei.

Még ennél is aggasztóbb az, hogy orvosok nem vesznek tudomást az étkezések utáni vércukorszint-megemelkedés veszélyéről, ami órákon - sőt akár napokon át tarthat, és elérheti a cukorbetegségre jellemző szintet. Ezek az étkezés utáni glukóz csúcsok bonyolult mechanizmusokon keresztül károsítják a sejteket, és szív- és érrendszeri betegségekhez, rákhoz, Alzheimer kórhoz, veseelégtelenséghez, és retinakárosodáshoz vezethetnek.

A jó hír az, hogy az étkezés utáni vércukorszint veszélyes megemelkedését bizonyítható módon meg lehet akadályozni. A legfrissebb módszer egy zöld kávébab kivonat, mely kimutathatóan közömbösíti az evés utáni glukóz-emelkedést serkentő legfőbb enzimet. Embereken tesztelt placebo-kontroll
vizsgálatokban ez a természetes kivonat az evés utáni vércukorszint 24 %-os visszaesését produkálta mindössze 30 percen belül. Természetesen még jobb magán az étrenden változtatni (lásd. Komment a cikk végén)

Nincsenek megjegyzések: