2012. március 13., kedd





Tudományos célkitűzés: a szólásszabadság korlátozása?

Budapest, 2012. március 13., kedd (OS) -

Nebáncsvirág Egyesület reagálása az
Egészségügyi Tudományos Tanács indítványára

A Nebáncsvirág Egyesületet mintegy másfél évvel ezelőtt szülők és orvosok hozták létre. Az egyesület a demokratikus országok sikeres civil mozgalmaihoz hasonlóan az emberi méltósághoz való alapjog alapján kívánja elérni az oltásokkal kapcsolatos tárgyszerű tájékoztatást és az egyénre szabott oltási javallat hivatalos elismerését.

Az egyesület saját kutatásai, oltás-károsult gyermeket nevelő szülők elbeszélései és külföldi szaklapok által közölt vizsgálatok alapján állítja, hogy az oltások jótékony hatásai csekélyebbek, a mellékhatásai gyakoribbak és súlyosabbak, mint amiképpen a hivatalos szervek állítják.

Egyesületünk etikátlannak tartja a kötelező oltási rendszer fenntartását mindaddig, amíg kétség nélkül nem tudják bizonyítani, hogy az oltott gyermekek, illetve felnőttek egészségesebbek, mint a nem oltottak.

Javaslatainkat mindeddig mereven elutasították, sőt úgy tűnik, hogy már a kritikus hang is nemkívánatossá válik. Nemrégiben az Egészségügyi Tudományos Tanács ( ETT ) kezdeményezte a Nebáncsvirág Egyesület törvényes működésének ügyészségi vizsgálatát. A főügyészség az egyesület nyilvános működését törvényesnek találta.

Az ETT viszont további vizsgálatot szorgalmaz. A Tanács szándéka nyilvánvalóan az egyesület elhallgattatása. A Nebáncsvirág Egyesület értetlenül áll azon tény felett, hogy a szakma csúcsának számító nagy múltú intézmény ezen indítványát miért nem előzték meg tudományos igényű vitára vonatkozó kezdeményezések. Hiszen a Tanács hatalmas szellemi kapacitása nyilvánvalóan elegendő arra, hogy az egyesület által felvetett kérdéseket megválaszolja, a kétségeket eloszlassa. Sajnos a válaszok megtalálása helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács a jóval kevésbé tudományos, a szólásszabadság megvonásának útját látszik választani -- a kérdésben érintett sok százezer ember őszinte, megfelelő szakmai színvonalú tájékoztatása helyett. Az Egészségügyi Tudományos tanács beadványa www.ett.hu A Nebáncsvirág Egyesület levele az ETT-nek: www.nebancs.hu
Kiadó: Nebáncsvirág Egyesület

-------------------------------------------------------------------


(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Nincsenek megjegyzések: