2011. április 2., szombat

11-04-02 - írta Giulio

SYCAMORE:

Sokat gondolkodom mostanában ezen a kötelező kamarán. Azon pedig különösképp sokat, hogy a rendkivüli egészségügyi vészhelyzet ellenére meg mindig nem tesz lépéseket a kormány. Csak én látom az összefüggést? Valaki mondja nekem, hogy nem lesz igaz: az orvosokat és ápolokat a kamarán keresztűl fogják megakadályozni hogy elhagyják az országot. Vagy legalábbis a lehető legjobban megnehezitik. Annyira, hogy ne is akarjanak belekezdeni az egész procedurába. Lehet hogy ez a kormány megoldása az elvándorlásra?


Tegnap este, a fenti kommentet még nem olvasva ugyanerre a következtetésre jutottam. Nézzük, hogyan fog működni a feltételezett fidesz/kamara GESTAPO:

Pénzt nem akarnak adni, kell a führernek focira. A kamarának tagság és tagdíj kell, mert a vezetőség ebből él fényűzően. Tehát itthon kell tartani a dolgozókat. Mi kell a menekülő egészségügyi dolgozók külföldi munkavállalásához?

Jó hírnév igazolás, aminek egyik feltétele, hogy ne folyjon ellenük etikai eljárás.

Namost patkány a csótánnyal összefog, és mi sem egyszerűbb, mint találni valami (bármilyen kicsike) okot arra, hogy az igazolást kérő ellen egyszer csak, illetve csak egyszer etikai eljárás induljon. Ehhez még az is elég, ha valakinek nem tetszik, ahogyan ránéztek, vagy hozzászóltak.

Sőt, valós indok sem kell, csak bejelentésre alkalmas személy. Ilyen Magyarországon mindig akadt dögivel, már a németek is lehánytak minket ezért, olyan buzgó besúgóink voltak egy bizonyos, khmmm...emlékezetes történelmi időszakban.

Ha valaki ellen etikai eljárás folyik, nem kaphat jó hírnév igazolást. Anélkül pedig - elvileg nem vállalhat munkát külföldön.

Mindezt azért írtam le, hogy azok az országok, ahol eddig szívesen fogadták a magyar munkavállalókat, ne legyenek meglepve, ha hirtelen szűkülni kezd az exodus kimeneti nyílása.

Nem lett olyan jó sorunk, hogy magunktól maradunk, hanem egyfajta, a fenti eszközöket alkalmazó fék léphet működésbe. Az etikai eljárások nem csak a rettegés fenntartására jók, hanem a magas pénzbüntetések kapcsán méltó vérdíjat is lehet beszedni az eljáró bizottságok által kiszabogatott döntések alapján. Vagyis az etikai bizottságok tagjai, ha csak közvetve is, de érdekeltek a büntetések kiszabásában, munkájukat a vezetés biztosan tudja majd megfelelő módon jutalmazni. És kápó eddig is volt, ezután is lesz.

A FIDESZ lényegében álcázott rendőr/besúgó kamarákat hozott létre, és nyilván nem véletlenül. Eddig soha nem látott erős, jogorvoslattal csak igen nehezen és hosszú idő alatt kivédhető jogosítványokat adott a kamarák kezébe. Ahová a törvény erejével betereli a dolgozókat. Kész a süti, kerek. Minden gazember örül. Gyakorlatilag pénzszivattyúként működtethető a rendszer. És a kormány is nyilván hálás lesz az együttműködésért.

Ennek az etikai működésnek már a puszta lehetősége is fasizmus-like. Márpedig a lehetőség a törvény elfogadásával megszületett.

Aki menni akar az országból, azelőtt tegye, mielőtt ezt a majdani etikai bandát egy új etikai kódex birtokában rászabadítják az ártatlanokra.

Szeretnék tévedni, de amit a kormány mostanában művel, az nem tetszik, és ezért nem tetszik.

Csodálatos ország leszünk. Lenin is mosolyog.


11-04-01 1- írta Giulio

Teljhatalom és besúgás, avagy hogyan csinálhatjuk ki konkurenseinket...

"Besúgókat farag az új törvény a patikusokból

Spirk József

2011. április 1., péntek

Az évek óta egymást nyíró konkurens gyógyszerészek és patikatulajdonosok között az élesedő üzleti harcban új, jól használható fegyver lesz a módosított kamarai törvény. A pénteken hatályba lépő szabályozás megengedi, hogy bírók és szakképzett jogászok helyett gyógyszerészek ítélkezzenek kollégáik szakmai jövője, egzisztenciája felett. A teljes ellehetetlenítéshez elég egy „panaszbejelentés” nyomán megítélt „súlyos etikai vétség”. A gyógyszerészkamara egyik vezetője már javasolta is az etikai forródrót intézményének felállítását.

Szakértők szerint a kamarai törvény azzal, hogy a független bíróságot megkerülve belső intézményrendszere bízza a legsúlyosabb egzisztenciális büntetések kiszabását, az alapvető jogbiztonsági követelményeket rúgja fel. A kizárással fenyegetés komoly fegyver lehet az olyan klikkharcokkal terhelt kamarában, mint amilyen a gyógyszerészeké. A patikusok között már évek óta kemény gazdasági harcok dúlnak, amelyek miatt az egyes szereplők már a törvénykezési lobbizásig is elmentek."


Érdekes hír, és jelzi, mennyire fontos a FIDESZ számára a jogállamiság leépítése. Én már fél éve megkaptam Éger István üzenetét, hogy meg leszek etikázva. Az efféle szabadon engedett ávós módszerek nagyon vonzóak lehetnek bármely torzult személyiségű, vagy éppen a hatalmát féltő ember számára. Az etikai forródrót egész egyszerűen csúcs... Ismerve az orvosi etikai bizottságok tagjainak felkészültségét, a szabályozás dilettáns módját és a nyilvánvalóan létező érdek-összefonódásokat, nagyon kellemes kis mikroklíma alakulhat ki a gyakorlatilag börtönné és ítélőszékké transzformált köztestületi kamarákban.

Az eltiltást eddig csak bíróság mondhatta ki, és azért ott jóval fejlettebb kontroll mechanizmusok működnek, mint az elaggott, feudális kapcsolatrendszer alapján működő orvosi berkekben például.

Kérdés, hogy ezt a végtelenül mocskos lehetőséget a FIDESZ kínálta-e fel saját magától a bérenceinek, vagy esetleg azok kérték ezt cserébe a szolgálataikért? Vagy egyszerűen csak egymásra találtak. Sokszor csodálkozom, Orbán hogyan volt képes egyáltalán elvégezni a jogi egyetemet ilyen személyiségprofillal?

Bár Lázár után már semmi sem lephet meg minket.

Érdemes nekünk is már most gondolkozni azon, hogyan lehet a kínai kommunista párt színvonalához alkalmazkodnunk jövőre. Gyűjtsük össze vetélytársaink listáját, és uszítsuk rájuk a betegeket. Minden orvos ellen folyjék etikai eljárás. A panasz mindenkit megillető jog. Én is csak gratulálni tudok. A kormány metamorfózisa megtörtént. A petéből kikelt a rovar.

Nincsenek megjegyzések: