2013. május 13., hétfő


A cukorbetegség gyógyítható?

Hát persze!

A cukorbetegség gyógyítható, csak ezt senkinek nem érdeke közölni a betegekkel. Sokkal egyszerűbb a megszokott kezeléseket ajánlani, és ezzel élethossziglan konzerválni az anyagcserezavart. Most úgy tűnik, a hivatalos orvoslásban is megjelennek gyenge hangocskák, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy amit krónikus, gyógyíthatatlan betegségnek kezelnek, az valójában egy gyorsan megszüntethető anyagcserezavar csupán.

2013. május 5., vasárnap



.(S)T és a nők
Dr. T. a világ legboldogabb embere: éjjel-nappal nők veszik körül. Ő Dallas leggazdagabb asszonyainak nőgyógyásza, páciensei és nővérkéi egyaránt rajonganak érte. De felesége, lányai, sógornője és unokahúgai is imádják.

Azt hiszi, már mindent tud a nőkről, tehát mindent tud a világról. Aztán rájön, hogy semmit sem tud. És miközben lassan minden tönkre megy körülötte, azt is megtanulja, hogy a nők szeretete, bizalma és rajongása csak látszat.

























A nők nem kedvesek, szelídek és segítőkészek, inkább kiszámíthatatlanok, ingatagok, hisztérikusak és felkavarók.

Bájos felesége megőrül, később válni akar, legmegbízhatóbb főnővére szintén megőrül és férjhez szeretne menni hozzá, golfoktatója kacér ajánlatokat tesz neki, lányai pedig egyre különösebb barátnőkkel kerülnek egyre közelebbi kapcsolatba.

Dr. T. a nőknek köszönheti mindenét - és most a nőkkel együtt mindenét elveszíti.




Ez a film akár rólam is szólhatna.........Komolyan:-)

2013. május 4., szombat

 

   

      Új méhnyakrák szűrési technika


Egy új tanulmány adatai szerint egy új, számítógép-vezérelt méhnyakrák - szűrővizsgálattal több abnormális sejt azonosítható, mint a hagyományos módszerrel. A méhnyakrák-szűrésre évtizedek óta hüvelykenetet használnak, de a jövőben az ún. folyadék-alapú citológia (LBC) átveheti helyét.

A hagyományos kenetkészítésnél a méhnyakról az anyagot egy gyűjtőeszköz segítségével viszik át közvetlenül a tárgylemezre. Az LBC-lemez készítésénél a gyűjtőeszközt folyadékban leöblítik, így egy oldatot készítenek, amelyet a laboratóriumban dolgoznak fel ún. egysejt-rétegű vizsgálati anyagot létrehozva. Guglielmo Ronco, a torinói Rákkutató Intézet munkatársának korábbi kutatási eredményei szerint az LBC nem növeli meg szignifikánsan a mérsékelt és súlyos rendellenességek felfedezési lehetőségét, ha mindkét lemezt egy citológus értékeli manuálisan. Elizabeth Davey, a Sydney Egyetem kutatója és munkatársai azonban számítógépes leolvasó rendszert, az ún. ThinPrep Imager-t (TPI) használták a kenetek értékelésekor. A program kiszűri a további vizsgálatokat igénylő keneteket, a citológus csak ezeket nézi át. Davey és munkacsoportja 55,164 ausztrál nőtől származó mintát elemzett ki. Minden egyes mintából először hagyományos kenetet készítettek, majd ezután következett a TPI minta. Vizsgálataik legfontosabb eredménye, hogy a ThinPrep Imager segítségével 1000 nőre vetítve 1,3-szoros volt a magas fokozatú méhnyak-rendellenesség előfordulása a hagyományos citológiához képest. Ausztráliában 1000-ből 7,7 nőt szűrnek ki minden évben a kétéves, hagyományos szűrőprogram segítségével. A vizsgálat adatai alapján a ThinPrep Imager használatával a kiszűrt esetek száma 9/1000 nőre emelkedhet. A módszer további eredménye, hogy kevesebb kenetet minősítenek használhatatlannak: TPI-vel - 1,78 százalék, a hagyományos módszerrel 3,09 százalék. Ráadásul kevesebb nőt kell visszahívni ismételt kenetvételre, mint korábban. A TPI használata tehát úgy tűnik, megnöveli az alacsony fokozatú sejtelváltozások felismerését. A mérsékelt és súlyos változások pontosabb felismerési arányával együtt ez azt jelentheti, hogy TPI-vel a szűrővizsgálatok közötti időtartam hosszabbá válhat.



Címkék: daganat méhnyakrák onkológia nőgyógyászat