2013. február 17., vasárnap



Mennyei javaslat az OEP költségeinek csökkentésére

A páciensek betegségeinek diagnosztizálása és kikurálása oly nagymértékben megterheli az OEP kasszáját, hogy az már az OEP finanszírozási képességeit meghaladja. Éppen ezért a privatizáció helyett a következő javaslatcsomagot dolgoztuk ki az OEP költségeinek csökkentésére.

1) A OEP alapítson egy kolduló szerzetesrendet, és az orvosképzés a továbbiakban ezen szerzetesrend keretein belül működjön.
Az orvostársadalom szigorúan hierarchikus rendben való tagozódása könnyen illeszthető egy szerzetesrend hasonló alá- és fölérendeltségi viszonyokat tartalmazó struktúrájához, így a jelenlegi rendszernek a szerzetesrendbe való átfordítása könnyen végrehajtható. Az orvos munkájának már most is integráns részét képezi a napi megaláztatások eltűrése, az önkizsákmányolás, a lemondás, az önfeláldozás, a betegellátás problémáinak a saját érdekei elé helyezése, de ezek a jelenségek még csak az elvárások szintjén jelentkeznek, ahelyett, hogy egy szilárd keretbe beépülve a követelmények szerves részét alkotnák.Több évtizedes, masszív hagyománya van, hogy nálunk az orvosok fizetésük jelentős hányadát vatikáni valutában (Isten fizesse meg!) kapják, s emiatt hálapénznek nevezett alamizsnából élnek. Kéregetésből fedezik az új orvosi eszközök, például laparoszkópok vagy inkubátorok beszerzésének költségeit is, ha a régi annyira leromlott, hogy a tovább már nem használható. Éppen ezért a társadalom tudatában a „koldulás” és az „egészségügy” összetartozó fogalmakká váltak.
Ha nem csak évtizedekkel, hanem évszázadokkal, évezredekkel korábbra tekintünk vissza, akkor azt látjuk, hogy a gyógyítás tudományának letéteményesei kortól és helytől függetlenül mindig olyanok voltak, akik a transzcendenssel közvetlen kapcsolatot tartottak, s ezt a transzcendens kapcsolatot javasoljuk a jelenleginél jóval alaposabban kiaknázni. Éppen ezért a „közhasznú szerzetesrend”, méghozzá a kolduló szerzetesrend adhatná a leginkább megfelelő szervezeti keretet az orvosok képzéséhez és működéséhez, hiszen ennek már megvan a megfelelő társadalmi beágyazottsága.

2) A szerzetesrend szabályzata szerint a hallgatóknak vállalniuk és szeretniük kell az aszkézist, szüzességi fogadalmat kell tenniük, cölibátusban kell élniük, családot nem alapíthatnak.
Így munkájuktól a zajongó gyermekek nem vonják el a figyelmüket, és nem kell azzal foglalkozniuk, hogyan fogják a családjukat eltartani.

3) A hallgatók és a végzett orvosok kötelezően a kolostorban laknak, ellátásukról a szerzetesrenden belül, saját maguk gondoskodnak.
A nap 24 óráját a betegellátásnak szentelhetik, mivel megszabadulnak a lakásvásárlással, a lakás berendezésével, a lakás fenntartásával kapcsolatos gondoktól, s a világi hívságok sem terelik el a figyelmüket a kötelességeikről. A szerzetesrend tagjai nem alkalmazottak, ezért a Munka Törvénykönyve, különösen annak minimál-bért előíró és munkaidőt korlátozó passzusai sem vonatkoztathatók rájuk. Csakis hivatástudatból dolgoznak, munkájukért a szerzetesrendtől fizetés nem jár, pénzt vagy más juttatást (száraz kenyéren vagy krumplihéjon kívül) a betegektől sem fogadhatnak el. A hálás betegek adományaikat a kolostor bejáratánál elhelyezett urnába dobhatják, de a bevételek szigorúan lekönyvelésre kerülnek, s a KHT.a megfelelő adókat is megfizeti utánuk. A kolostori elhelyezés előnye, hogy a doktorok éjszaka is bármikor elérhetők, az ágyukból kiugraszthatók, és az éjszakai munkáért sem kell külön ügyeleti díjat fizetni nekik.

4) A hagyományos orvosképzést a szerzetesrend a gnosztikus, hermetikus, kora keresztény és buddhista hagyományok, valamint az okkultista irodalom birtokában a következőkkel egészíti ki:

a) A”harmadik szem” megnyitása
A „harmadik szem” megnyitása révén a jó doktor közvetlen kapcsolatba léphet a negyedik dimenzióval, a transzcendenssel, és különleges képességek birtokosává válhat. Folytonosan villódzó, a beteget körbevevő fénypalást formájában látja az aurát, s az aura színösszetételéből, a színek egymáshoz viszonyított elhelyezkedéséből, az aura formájából az orvos felállíthatja a diagnózist. A kórkép felállításának helyességét úgy ellenőrizheti, hogy a szeme egyúttal NMR (MRI)-ként is működik, amellyel a paciens testén végigpásztázva képszeletekben láthatja a test belső, rejtett részeit. A „harmadik szem” megnyitása révén az orvos a szemét Röntgen-üzemmódba is beállíthatja, és a beteg csontvázát is megszemlélheti. Így a diagnózis felállításához szükséges időt és költségeket radikálisan csökkentettük, hiszen nincs szükség vérvizsgálatra, ultrahangra, MRI-re, CT-re, egyéb drága berendezésekre, amelyeknek nem csak a beszerzése, hanem a fenntartása és működtetése is nagyon sokba kerül.
b) Kézrátétellel való gyógyítás
Az orvos a beteget a TAJ kártya átvétele után kézrátétellel gyógyítja. Beállítja a vérnyomását, csökkenti a vércukor szintjét, elmulasztja a gombás, bakteriális vagy vírusos eredetű fertőzéseit. Feloldja a szorongásait, megszabadítja skizofrén képzelgéseitől. Elmulasztja az epehólyag gyulladását és a derékfájását, megszünteti a veseelégtelenségét és a bélelzáródását, optimális értékre állítja a máj- ill. pajzsmirigy funkcióját. Mintaként Isten közvetlen hozzátartozója, Jézus Krisztus, vagy a szintén isteni leszármazottnak tartott szakrális királyok, például Szent István, Szent László szolgálhatnak. Igyekvő hallgatók a sziklából való vízfakasztást is megtanulhatják, hogy a kolostor víz- és csatornadíja ne a szerzetesrendet terhelje. Szakirodalmi adatok alapján kézrátétellel nem csak az akkut szomatikus és pszichés eredetű panaszok, hanem a vakok, süketek, sánták és nyomorékok is gyógyíthatók. Ezzel a módszerrel nem csak a felhasznált gyógyszereket, hanem a gyógyászati segédeszközöket (bot, szemüveg, hallókészülék, kerekes kocsi, TENA betét, stb.), sőt a méregdrága mozgásszervi implantátumok mennyiségét is minimalizálhatjuk. Ezen kívül a csökkent munkaképességű, leszázalékolt, rokkantosított emberek rehabilitálhatók, újból munkába állíthatók, így a nekik fizetendő nyugdíj sem jelentkezik már az OEP-nél a kifizetendő járulékok között.
c) Távgyógyítás
A hallgatóknak természetesen a távgyógyítás Cayse-féle, Gyurcsok megoldásával kombinált módszerét is el kell sajátítaniuk. Ha a beteg nem tud eljönni, akkor a hozzátartozó elhozza a beteg TAJ kár-tyáját, és az orvos ennek alapján idézi gondolatai közé a paciens virtuális képét, azonosítja és lokalizálja a betegségét. Majd egy megfelelően irányított energiadózissal nem csak a tüneteket, hanem a baj kiváltó okát is megszünteti, és ezáltal a táppénzben töltött napok számának csökkentéséhez is jelentősen hozzájárul.

d) Levitáció
A gépjárművek vásárlásával, javíttatásával, üzemeltetésével kapcsolatos költségeket úgy elimináljuk, hogy a hallgatók számára kötelező a levitáció elsajátítása. Ha a távgyógyítás nem működne megfelelően, és a doktornak ki kell mennie a beteghez (például baleset esetén), egyszerűen kilevitál hozzá. Azok a hallgatók, akiknek a levitációját sajátságos fény- és hangeffektusok kísérik, némi továbbképzés után átvehetik a rohammentő vagy mentőhelikopter szerepét, és a pacienst elszállíthatják.




e) Teremtés a semmiből

Az ókori tanítás szerint ahhoz, hogy valaki a teret uralhassa, először az időn kell úrrá lennie. Ezért a jó orvosnak Aszklépioszhoz hasonlóan a botjára kell tekernie az Idő Kígyóját, meg kell tanulnia a téridő hajlítását, hogy szükség szerint azt az eszközt, vagy gyógyhatású anyagot materializálhassa, amelyre éppen szüksége van. A nővérek varázsceruzát kapnak, amely életre kelti azon tárgyakat, amelyeket lerajzolnak. Így megtakaríthatjuk az oly drága orvosi műszerek, fecskendők, tűk, varrócérnák, köpenyek, fertőtlenítőszerek, gyógyszerek, egyéb segédanyagok árát, és az orvosnak orvosi táskát sem kell magával cipelnie. Mintaként a hallgatók számára a modernebb korból a kánaáni menyegző, Jézus Krisztus csodálatos kenyér- és halszaporítása szolgálhat, de a munkájukkal szemben igényesebb doktorok a világot teremtő istenek (a hindu Brahma, a héber Elohim ill. Jahve, az egyiptomi Atum-Ré, esetleg Ptah) utánzására is törekedhetnek

A doktorok 9 évi, az orvoslás minden területén eltöltött gyakorlati idő után szakvizsgát tehetnek. A szakvizsga sikeres letétele arra is feljogosítja a gyógyítót, hogy neve előtt a „doktor” helyett a „szent” kifejezést használja.

Az OEP költségvetés javasolt terápiájának sajnos egy kedvezőtlen mellékhatását is prognosztizálnunk kell. A szentéletű doktorok működése azoknak a mértékadó köröknek minden bizonnyal nem fogja elnyerni a tetszését, akiknek a forgalma és profitja a transzcendens technikát alkalmazó doktorok működése következtében várhatóan drasztikusan lecsökken. Hogy korábbi piaci pozícióikat visszanyerjék, valószínűleg szövetségre lépnek az orvosok likvidálására, majd kimondják a társadalomba belesulykolni kívánt értékítéletet: ezek a doktorok nem kellenek nekünk, mert csak csodákat tesznek, ahelyett, hogy tisztességes orvoshoz méltóan az életüket is feláldoznák a páciensekért. A dolgok szokványos menete szerint a gyógyítókat a modern kor inkvizíciója, a média elé idézik, pellengérre állítják őket, a lakosságot ellenük hangolják, és keresztre feszítik őket. A doktorüldözés miatt várhatóan elég nagy lesz a szerzetesrend orvosainak halálozási rátája, és jelentősen megnő a mártíromsági koefficiensük (a mártírok és a szerzetesrendben valaha élt összes orvos hányadosát mutató viszonyszám).

De az előzőekben felvázolt megoldásnak az a különleges előnye, hogy az OEP még ezt a negatív társadalmi attitűdöt is kihasználhatja a maga számára, és az orvosokat még holtukban is hasznosíthatja. Ugyanis haláluk után a szerzetesrend a testüket és csontjaikat apró darabokra porciózhatja, amulettbe foglalhatja, és a „ Johannita Béla népegészségügyi program ” keretében a lakosságnak prevenciós célból szétoszthatja, vagy gyógyító ereklyeként árusíthatja, s ezáltal is csökkentheti a megbetegedések kezeléséből származó kiadásokat.


Forrás: NoszaDok